Weber: Orbán nem határozhatja meg, hogy milyen legyen az Európai Néppárt jövője

weber

Manfred Weber a Süddeutsche Zeitung című lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy Orbán nem határozhatja meg, hogy milyen legyen az Európai Néppárt (EPP) jövője. Kritizálta Orbán Viktort, mert úgy látja, hogy 2018 szeptembere óta ez megváltozott. 

Orbán Viktor szerint az Európai Néppártnak az EP-választás után el kell döntenie, hogy a többséget a politikai középtől jobbra vagy balra fordulva igyekszik megszervezni. Erre a felvetésre az Európai Unió jobbközép, kereszténydemokrata erőit összefogó pártcsalád csúcsjelöltje úgy reagált, hogy 

a holnap többsége középen helyezkedik el”, és együttműködést ajánl mindenkinek, aki elő akarja mozdítani Európa ügyét, “vagyis a szociáldemokratáknak, a liberálisoknak és zöldeknek is.

Habár a Néppárt lehet az európai parlamenti választások győztese, a pártszövetség valószínűleg töredezettebb lesz, mint eddig volt. Ahhoz, hogy az EPP megőrizhesse vezető erejét és megvalósíthassa elképzeléseit, a korábbiaknál még több partnerre lesz szüksége. Weber ezért lavírozik többek között a zöldek felé, akik hajlanának is az együttműködésre, azonban gondjuk van Orbán Viktor politikájával. Szerintük a pártszövetség eddig túl finoman bánt a magyar kormányfővel. 

Forrás: Hírklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com