Vízkék színnel világítják ki este a Lánchidat és több más épületet

lassuk-mibol-elunk

Este vízkék köntösbe öltözik Budapest több ismert látványossága, a szervezők bejelentése szerint annak jeleként, hogy már csak egy hónap van hátra Magyarország eddigi legnagyobb sportrendezvénye, a vizes világbajnokság kezdetéig.

Ez alkalomból 21 órától csütörtök hajnali 2 óráig lesz kék színű a Lánchíd, a Duna Aréna, a Művészetek Palotája és a Várkert Bazár is.

A kezdeményezés áprilisban indult: minden hónapfordulóval eggyel több épületet világítottak ki, így jelezve a vb közeledtét.

“Esténként, a kivilágított épületekről több száz fotó készül, így a vízkék köntösbe öltöztetett helyszínek látványos eszközök arra, hogy tovább népszerűsítsék a világeseményt

- mondta az akció kapcsán Borsa Miklós, a július 14. és 30. közötti sporteseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője.

- A célunk, hogy az előzetesen várt 85 ezer külföldi turistánál is többen érkezzenek majd hazánkba, és az itt tartózkodásuk során végig azt érezzék, Magyarország nem csupán szervezőként, hanem házigazdaként várta őket.”


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com