Veszteséges a felcsúti kisvasút? Nem baj, meghosszabbítják a nyomvonalát!

felcsuti-kisvasut-d0002431D65d41b7c02e3

Az Átlátszó nyomán szerdán mi is megírtuk, hogy még mindig totális bukást, hatalmas lebőgést jelent üzletileg Orbán Viktor miniszterelnök szívügye, a felcsúti kisvasút, amely már 12,3 millió forintos veszteségnél jár, az RTL Klub Híradója pedig ma délelőtt, Gulyás Gergely kormányinfóján megkérdezte, hogy ennek fényében sem tett-e le a tervről, hogy a nyomvonalát meghosszabbítsák Bicskéig. Erre a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a kissé pikírt választ adta:

– Reméljük, hogy az RTL Klub mostani reklámjának köszönhetően jövőre többen lesznek a felcsúti kisvasúton, és akkor üzletileg is meg fog térülni az, ami most is sokaknak szerez örömet.

Az RTL Klub Híradója a Párbeszéd EP-képviselőjét, Jávor Benedeket is megszólaltatta az ügyben, aki abszurdnak nevezte a projektet

A felcsúti kisvasút 857 millió forintból épült, amelyből 600 milliót az Európai Unió adott rá. Tavaly szeptemberben az az Európai Parlament Költségvetési és Ellenőrzési Bizottságának a küldöttsége is felülhetett rá, később vitatható jelzővel aposztrofálva, hogy megérte-e ennyi pénzt költeni rá. Ettől függetlenül az már biztos, hogy a nyomvonalat Vértesacsáig meghosszabbítják.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com