Vége lehet a kétéves hűségszerződéseknek a távközlési cégeknél

okostelefon

Két év helyett csak egy évre kellene hűségszerződést kötni a telefonszolgáltatókkal, erre a módosításra készül a kormány.

A jelenlegi kettőről egy évre csökkenne a hűségidő, így módosítaná a hírközlési törvényt  a kormány – értesült a Világgazdaság. A módosítást két fideszes képviselő, Balla György és Kucsák László nyújtotta be kedden a Népszava értesülései szerint.

“A szerződés megkötését megelőzően fel kell ajánlani az ügyfeleknek a határozatlan időtartamú előfizetői szerződés megkötésének lehetőségét, és be kell mutatni annak részletes feltételeit” – olvasható a cikkben.

Ezzel a kormány azt a szolgáltatói magatartást törné le, amely úgy alakítja a feltételeket, hogy a hűségszerződés lejárta után csak egy újabb hűségszerződés megkötése nyújtana kedvezményes díjtételeket a fogyasztónak.

A jogszabály módosítása után ha a szolgáltató “a határozott időtartamú előfizetői szerződésben egyoldalúan módosítja a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételét – az előfizető az értesítéstől számított kilencven napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül felmondhatja a szerződést. Abban az esetben is következmények nélkül elhagyhatja az ügyfél a szolgáltatóját, ha a szerződésmódosítás az előfizető számára bármilyen hátrányos rendelkezést tartalmaz, például ha emelkedik a szolgáltatás díja, módosul a csatornakiosztás vagy a szolgáltatás tartalma.”

A módosítás arról is rendelkezik, hogy a határozott idejű előfizetői hűségszerződés lejárta után a fogyasztó nem kerülhet hátrányosabb helyzetbe, mint ha új előfizetőként érkezne a szolgáltatóhoz.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com