VDSZSZ: FORDULT A KOCKA

cimlapkép

A FELJELENTGETŐ PUCCSVEZÉRBŐL VÁDLOTT LEHET.

– a hazai szakszervezeti mozgalmat megrengető ügy legújabb fejleménye – 

A Rendőrséget a   Blikk-címfotón látható elnöki iroda fogadta, mikor mintegy 20-an megszállták a szakszervezeti székházat a feljelentés után  a pénzügyi iratok átvizsgálásának céljából.    Igen, miközben a kifejezett pártpolitikai életben is – mint erről újságunkban már többször is beszámoltunk–zajlik az „élet” ( jelenleg már a kampány jegyében) a szakszervezetek világában sincs ok „panaszra”. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Vasúti Dolgozok Szabad Szakszervezete Szolidaritás   Gaskó István elnök  tönkretételét két évvel ezelőtt megcélzó szakszervezeti  puccs folyományaként fordult a kocka és a feljelentgető fő puccsista, Bárány Balázsból vádlott lehet.

   Az ún. Gaskó-ügyet, mely a magyarországi munka világát a sajtónak is köszönhetően megrengette, újságunk  2015. május 26. óta folyamatosan figyelemmel kiséri.  Az Amerikai-magyar Hírhatárban immáron ez a 9. tudósításom, melyben beszámolunk az elképesztő történésekről ( Íme a szóban forgó írások címei,  1.: „ BAJBA KERÜLT KÉT „NAGY POLITIKUS–ÁSZ?”; 2.: „TESTVÉRHÁBORÚ AZ ORSZÁG LEGERŐSEBB SZAKSZERVEZETI KONFÖDERÁCIÓJÁBAN”; 3.: „A VDSZSZ SZOLIDARITÁS MÁR AZ ELSŐ ÉRDEKVÉDELMI VIZSGÁN MEGBUKOTT”; 4.: „LINCSHANGULATBAN ÉS WATER GATE-BOTRÁNY GYANÚSAN VÁLASZTOTTÁK MEG A „VDSZSZ SZOLIDARITÁS”  ÚJ ELNÖKÉT”; 5.: „AZ ORBÁN RENDSZER DESPOTIZMUSA A VASUTASOK KÖZÉ IS BEGYŰRŰZÖTT”; 6.: „GASKÓ A „ HÓFEHÉRKE DELEGÁCIÓRA” KÖLTÖTTE A PÉNZÉT?!?” ; 7.: „SZÉLESRE NYITOTTA KAPUIT AZ ÁTALAKULT VDSZSZ SZÖVETSÉG”; 8.: „GASKÓ ISTVÁN LEKÖSZÖNT  ELNÖKI TISZTSÉGÉBŐL” ( E legutóbbi cikk 2016.január 8-án jelent meg. )

gaskó

Magyar Hírlap–fotó: A   megtört  Gaskó István, a VDSZSZ  elnöke

A jelenlegi hírek pedig a  Vasúti Dolgozók Szövetsége által október 28-án kiadott sajtóközleménye szerint, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad SzakszervezeteSzövetség ( VDSZSZ ) 2017. október 26-án megtartotta soros  Taggyűlését, melyen a résztvevők  egyhangúlag elfogadták a szakszervezet testületeinek az elmúlt   időszakról szóló

beszámolóit, megerősítették a korábban elfogadott Alapszabályt és döntöttek az érdekképviselet programjáról.

     Továbbá: A VDSZSZ legfelsőbb döntéshozó Testülete tisztségviselő-választást is tartott. A Szakszervezet Elnökének egyhangúlag megválasztotta   Gaskó Istvánt, a korábbi tisztségviselőt, ami nyilván nem kis „fegyvertény” az elnök számára,hogy a VDSZSZ olyannyira kiáll mellette, hogy még a szövetségi elnöki tisztségre is méltónak tartja a tagság.Ehhez hozzátesszük, újságunk kérdésére a szakszervezetből azt közöltek velünk, hogymegszavazására   „nem” és „tartózkodó” szavazatok nélkül, azaz szinte hihetetlen módon100 %-ban került sor.

     E VDSZSZ legfelsőbb döntéshozó testületi ülésén  szóba került a VDSZSZ és személyesen a Gaskó István ellen tett feljelentések kapcsán indult – rendkívül nagy sajtónyilvánosságot kapott – bűnvádieljárás is .  Ezzel kapcsolatban most arról tudták tájékoztatni a Nyilvánosságot, hogy a kirobbantott  elhíresült  ügynek két év elteltévela mai napig nincs  gyanúsítottja és tudomásuk szerint a rendőrségi eljárás november 06-val lezárul. Ezúttal  a  sajtó korrektségére legyen mondva, hogy a hírről több, mint féltucat sajtóorgánum beszámolt. 

   A mi híreink azonban a megjelentekhez képest olyan információt is tartalmaznak, amely sehol máshol nem jelent meg. Kérdésemre ugyanis Gaskó úr – tekintettel arra, hogy  nyilatkozata szerint a korábbiakban az ügyben  mi tájékoztattunk a legobjektívebben és érzékelhetően nem a szenzációhajhászás motivált bennünket – a következőket „árulta el”. Megtudtam Tőle, hogy a VDSZSZ és a személye ellen indított vizsgalati eljárás időszakában az  Őt  feljelentgető puccsvezér Bárány Balázs, mintegy  40,azaz negyven alkalommal SMS-ben is zaklatta a legkülönbözőbb sérelmes szövegekkel – melyekből méltatlan lenne még idézni is, s ezt inkább az Olvasóim fantáziájára bízom –   és zaklatás miatt ezért Gasko úr az ellenséggé mutálódott egykori barátot feljelentette.  Tekintettel arra, hogy az elnök bizonyitani tudta állításait és azoknak hitelt adtak,  így a nyomozóhatóság, a Rendőrség Bárány úr zaklatásait    vádemelési javaslattal terjesztette az Ügyészséghez.

 image003

Kuruc.info-fotó: Bárány Balázs, a VDSZSZ volt alelnöke,  feltehetőleg épp aszon ábrándozik, hogy miként folytassa egykori barátja tönkretételét

Enyhén szólva egész különös ez a fenti fotó a Kuruc.info részéról, hogy egy ilyen  Bárány Balázs fotót   ezzel a  „nyegle tartással ”  ábrándozó pózban közzé tett, hisz úgy e sajtóorgánumról, mint a VDSZSZ volt alelnökéről pontosan lehetett tudni, hogy nem épp baloldali beállítottságúak. Ez a felvétel aligha fejez ki bárminemű szimpátiát a szakszervezeti tisztségviselő iránt . A kocka tehát mindenképpen fordult , s így kerülhetett sor arra is , hogy jelen írásom részcíméül azt adhattam, hogy  „ A feljelentgető puccsvezérből vádlott lehet”, de nyilván ezúttal „illett” volna az a találó magyar közmondás is, hogy „Aki másnak vermet ás , az maga esik bele”.E  mondás kétségtelen tény, hogy frappánsabban hangzott volna a címben,  viszont ez kifejez némi kárörömöt is. Ez azonban újságunknak semmiképpen sem volt célja, hisz itt egy nagyon-nagyon szomorú és sajnálatos történetről van szó, ugyanis ez az egész ügy a teljes   hazai szakszervezeti mozgalmat megrengette és a történéseknek nem csupán a vasutasok látták/látják a kárát, hanem az egész ország munkavállalóinak érdekképviselete és érdekvédelme úgyszintén.  Persze és természetesen , a bűnösök nem hiába nyerhetik el  méltó „jutalmukat” , csakhogy  a  teljes egységesség  amúgyis gyakran tapasztalható   hiánya miatt az  érdekvédelemből  kimaradt évek aligha pótolhatok, s egyelőre pontosan még nem tudni azt sem, hogy az ujraépitkezés mikor kezdődhet el a megfelelő intenzitással.

 

Lukácsi Bálint

 

Budapest, 2017.október 29.


One Comment;

  1. Casanova said:

    Mekkora baromság!
    Gaskó mennyit fizetett ezekért az írásokért?
    Írja már le legyen kedves, maga hogyan távozott a VDSzSz Szolidaritásból és hogyan tért vissza?

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com