Varga Mihály: a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra

varga mihály1

A német-magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom minden évben rekordot dönt, a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra. A hatezer Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyar dolgozónak ad munkát, és már idén is számos nagy német beruházásról született döntés – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken Budapesten, a Continental csoport budapesti gyárának 30. évfordulós ünnepségén.

A pénzügyminiszter kiemelte: komoly visszajelzésnek tekinthető, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását.

Varga Mihály rámutatott: Magyarország az elmúlt három évtizedben nemcsak kiépítette a piacgazdaságot, hanem elérte, hogy a magyar gazdaság hosszú ideje európai összehasonlításban is egyre jobban teljesít.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Continental Automotive Hungary az elmúlt években az egyes termékek gyártásától a legmodernebb technológiák fejlesztőjévé, tudásközponttá vált. Jelezte: “egy olyan vállalat magyarországi működésének évfordulóját ünnepeljük, amely világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban”.

Forrás: MTI/Hírklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com