Váratlanul mégis újra működhet Bige László bezáratott szolnoki műtrágyaüzeme

Bige László

Több hónapnyi hatósági vizsgálat, bírságok és korlátozó határozatok után a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság  pénteki határozata engedélyezte Bige László milliárdos vegyi üzemének újraindulását – írja bennfentes információk alapján az Agrárszektor.

A szolnoki székhelyű katasztrófavédelem még júniusban kötelezte a működése leállítására és a biztonságot szavatoló munkák elvégzésére a Bige Holding Kft. üzemét. Erről a milliárdos azt mondta, hogy az előírt munkálatok jelentenének veszélyt és jogszabálysértést, ha azt elvégeznék.

Bige szerint egy haragosa miatt indultak ellene eljárások. Ha figyelembe vesszük, hogy a mostani listák alapján ő az ötödik leggazdagabb magyar, kevés olyan haragos jöhet szóba, aki valódi nyomást tud ráhelyezni. Később Bige arról is beszélt, hogy maffiaszerű támadássorozat éri érdekeltségeit, amely ha igazat beszél, akkor hatósági vizsgálatokban vagy rendőrségi letartóztatásban öltöttek testet.

A bíróság az agrárpiaci lap információi szerint a Bige Holding által benyújtott biztonsági jelentés alapján engedélyezte az üzem újbóli megnyitását.

168óra

Fotó: Agrárszektor


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com