Vajon miért mondta ki Orbán azt a mondatot, amiből úgy tűnhet, a választások után szörnyű dologra készül?

orbán beszéd

Hiba csúszott a kormány kommunikációs-propaganda gépezetébe, tegnap már elkezdték ünnepelni miniszterelnökünk végső győzelmét az európai bevándorlás vitában és önnön tökéletességüket hangoztatni, hogy Nyugat-Európa lehajtott fejjel, bűnbánóan kullog Orbán-vezérünk mögött az Narancsos országúton, ami után a fővezér Európai szakadást vizionált.

Szélsőségesség szélsőségesség hátán, vallási fundamentalizmus, és ostoba fajgyűlölő megnyilvánulásai között meg kell hallanunk egy fontos üzenetet abban, a félmondatban is, hogy: “csak a választásokig kell kitartanunk”.

Vajon miért mondta ki Orbán ezt a sejtelmes mondatot? Mi történik majd a választások után, ha csak addig kell kitartaniuk? Felszámolják az ellenzéket?

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) XI. kongresszusán tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a következő választásokon nem szabad a kormány közelébe engedni a kerítésbontókat, mert azok ismét liberálissá tennék Magyarországot, ami egyenlő lenne a szellemi öngyilkossággal, mert Magyarország kevert nemzetiségű állammá válna.

“A terrorakciókkal, romló közbiztonsággal fenyegető kormányfő természetesen liberálisozott, sorosozott, s még azt is felvetette, a kereszténység bukása azt jelentené, hogy még a férfiak és nők Magyarországon alapjognak tekintett egyenlősége is csorbát szenvedne. És volt újabb lovas közmondás is.” – írja a hvg.hu.

CSAK A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSIG KELL KITARTANUNK. A BELSŐ KERÍTÉSBONTÓKAT TÁVOL KELL TARTANI A KORMÁNYZATTÓL, ÉS MINDEN KORÁBBINÁL ERŐSEBB FELHATALMAZÁST ÉRDEMES ADNI AZOKNAK, AKIK KÉSZEK MEGVÉDENI A KERESZTÉNY MAGYARORSZÁGOT.

– mondta a miniszterelnök.

Orbán úgy gondolja, hogy Európa kettészakadt bevándorló országok állnak szemben nem bevándorló országokkal. Magyarország a nem bevándorló országok közé tartozik.

“A bevándorló és a nem bevándorló országok közötti feszültség kimondása még tabunak számít, meg akarom gyengíteni ezt a tabut.”

Orbán Viktor is lát lehetőséget az EU-ból történő kiszakadásunkra:

„Ha nem tudjuk kiépíteni a kevert lakosságúvá vált országok, és a bevándorlást elutasító államok közötti egymás mellett élés elveit, akkor ez a konfliktus akár végleges szakadást okozhat.”

Orbán Viktor következő európai politikusokon való gúnyolódása tehát egy projekció, kivetítés, saját belső félelmeit és összezavarodottságát vetíti ki:

„Az európai politikusok olyanok, mint az a lovas, aki annyira a nyeregben maradásra koncentrál, hogy közben nem tudja, merre felé halad.”

„ORBÁN VIKTOR OLYAN, MINT AZ A LOVAS, AKI ANNYIRA A NYEREGBEN MARADÁSRA KONCENTRÁL, HOGY KÖZBEN NEM TUDJA, MERRE FELÉ HALAD.”

Orbán elővette a régi rasszista kártyát is, évekkel-évtizedekkel korábban már hallhattuk ugyanezeket a szavakat, amelyek szerint a a matematika törvényei alapján belátható, mi lesz, akkor, amikor gyorsabban nő a nem keresztény populáció aránya, mint a keresztény.

“Ezek a kevert lakosságú országok jelentik a legnagyobb veszélyt a keresztény európai értékekre: veszélybe kerül a vallásszabadság, a nő és férfi szerinte Magyarországon is elismert egyenlősége, és nőni fog az antiszemitizmus is. ”

Az elmélet természetesen hibás, hiszen ha egy 8 millió főt számláló csoport lassabban nő, és egy pár száz ezres fő gyorsabban, akkor sem fogja 100 év múlva meghaladni a kisebbség a többséget.

Orbán szerint a nyugatiaknak egy gondolata van, mégpedig az, hogy gazdasági és politikai eszközökkel rávegye a közép-európai országokat arra, hogy váljanak olyanokká, mint ők, ők is alakuljanak át bevándorló országokká. Amin azért meglepő, mert az Orbán-sajtó épp tegnap kezdte ünnepelni, hogy enyhén rasszista miniszterelnökünk megnyerte az Európa-vitát és a nyugat kezd felzárkózni az illiberalizmus mögé e kérdésben.


3 Comments

 1. nonono said:

  Két dologra hívnám fel a figyelmet ebből a beszédből:
  1. A kevert népességű „bevándorlóországok” jelentik a legnagyobb veszélyt az európai értékekre, a vallásszabadságra, a férfiak és nők egyenjogúságára, az antiszemitizmus elleni fellépésre.

  2. Orbán megnyugtatta az egybegyűlteket, hogy nekik nem százötven évig, hanem csak a következő választásig kell kitartaniuk: „A belső kerítéslebontókat távol kell tartani a kormányzattól, és minden korábbinál erősebb, minden korábbinál nagyobb felhatalmazást érdemes adni azoknak, akik készek arra, hogy megvédjék a keresztény Magyarország jövőjét. Tisztelt keresztény értelmiségiek, jelentem, a kormány erre készen áll”.

  Az első alatt azokat az országokat kell érteni, amelyekben nem csupán keresztény emberek laknak.
  Ez gyakorlatilag Európa nyugati és északi részeit jelenti. Nem bevándorlóországnak gyakorlatilag a volt szocialista országokat lehet tekinteni.

  Az a “következő választásokig kell kitartani” – arról szól, hogy a választások után másfajta politikai szelek fognak fújdogálni hazánkban, mint jelenleg.

  Ne lepődjünk majd meg, ennek bejelentése most történt meg!

  „A korábbinál nagyobb felhatalmazás a keresztény értékek megvédése érdekében” nem egyéb, mint kivonni az országot a bevándorlóországok közösségéből.
  A kormány erre készen áll.

  Magyarra fordítva:
  Ha a Fidesz-KDNP nyeri a választásokat 2o18-ban, akkor a keresztény érdekek védelmében ki fogja léptetni az országot az Európai Unióból.

  Amikor 2o14. őszétől a tusványosi illibeerális állam bejelentése után tiltakozásként az Országgyűlése Mozgalom folyamatos tüntetést szervezett a Kossuth térre – az nem véletlen volt!
  Tisztában voltunk vele, hogy mit jelent az illiberális állam.

  Mindaz, amit akkor, ott a téren hónapokon át elmondtunk az embereknek mára valósággá vált. Leépült a jogállam, leépültek az államot ellenőrző fékek, ellensúlyok, tobzódik a korrupció, az uram-bátyám világ. A civilek mára gazembernek neveztetnek.
  Kormányzati szintre emelték a rasszizmust, az antiszemitizmust.
  Pedig 2o14-ben még migránsokról szó sem volt.

  Ahogy a tusványosi illiberális állam bejelentése kőkeményen megvalósult valósággá vált, úgy fog a keresztény érdekek védelmében a kiléptetés is valósággá válni!

  És még csak azt sem mondhatjuk, hogy nincs a kormányzatnak programja az elkövetkező időszakra – van!
  Itt ezen a keresztény istencsapásán lett bejelentve.

  Az meg, hogy tudunk-é értelmezőn olvasni, meg az olvasottak után valóban az ország érdekében cselekedni – rajunk áll.
  Rajtam, rajtad, meg a szomszédodon!
  Nekünk kell a pártokat rákényszeríteni arra, hogy ha fogcsokorgatva is, de közösen lépjenek a választási placcra, mert különben sikerülni fog a kormánynak az ami a törököknek 15o év alatt sem. És még egy apróság: Tusványoson esett emltíés arról is, hogy el kell gondolkodni Magyarország államformájáról.
  A korona már nem múzeumi tárgy!
  Olyannyira bevonták az állami működésbe, hogy Kövér házőrsége a korona előtt tette le az esküt.
  Nem rá, de előtte!

 2. Makk László said:

  Orbán remegve fél attól hogy ’18-ban elbukja a pártja a választást! Remélhetően BUKIK!!!

 3. Soos Erika said:

  Kalegi terv, ha nem jártál utána miről szól a bevándorlás akkor itt az ideje.Van alternatíva a választásokra? Nincs hazáját, nemzetét szerető politikus M-on. Sajnos ide jutott a nemzet. Uram legyen meg a Te akaratod!

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com