Üvölteni tudna Alföldi Róbert, ha fiatalokat büntetnek, mert ki merik nyitni a szájukat

alföldi róbert

Nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat – utalt a diáktüntetések után szabálysértésért 50 ezer forintra büntetett tinédzserek ügyére Alföldi Róbert színész-rendező azon a telt ház előtt zajló beszélgetésen, amit Zalaszentgróton tartottak szombat este.

A politikamentesnek szánt, kultúráról, színházról szóló rendezvénynek eredetileg Zalaegerszeg adott volna otthont, ám a zalai fideszes képviselő, Vigh László gyakorlatilag letiltatta. Ezután döntött úgy Zalaszentgrót polgármestere, Baracskai József (Demokratikus Koalíció), hogy fölajánlja a település művelődési házát. A 444.hutudósítása szerint már csak az előzmények miatt sem lehetett politikamentessé tenni az estét.

Veiszer Alindával, a Hír TV műsorvezetőjével beszélgetett a színész-rendező. Elmondta többek között: ő abban nőtt fel, hogy ha igazságtalanságot érez, akkor kutya kötelessége tenni valamit, de a forradalmárszerepet nem kereste, és most sem keresi. Magát egyszerre tartja konzervatívnak, például ha egy asztal megterítéséről van szó, és liberálisnak, ha arról, hogy valaki kiteljesedhessen.

A kérdésre, balos-e, Alföldi Róbert azt felelte, nem, de nem is jobbos, és vannak nemzeti érzelmei: „Ami belőlem érdekes, az mind az, hogy én magyar vagyok”. A Magyarországot egyre jobban elborító nyomasztó hangulat és gyűlölködés kikészíti, de benne is indulatok tombolnak. „Ez nem gyűlölet, indulat. A kettő nem ugyanaz” – magyarázta. Amiatt pedig dühös, üvölteni tudna, hogy büntetést kapnak gyerekek, mert ki merik nyitni a szájukat.

Az Andy Vajna tulajdonában álló TV2-höz igazoló Stohl Andrásról azt mondta: „Mélyen nem értek egyet vele, mélyen megvetem, de nem szeretem kevésbé”.

mno.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com