Újra munkába állhat az elsüllyedt dunai kishajó

elsülyedt hajó

A Szekszárd nevű, gerjeni kompvontató kishajó januárban süllyedt el a kikötőjében és fél éve várja a partra emelve, hogy megjavítsák.

A helyreállítás költségeit korábban bruttó 12 millió forintra becsülte a tulajdonos önkormányzat, majd a rendbetételhez kormányzati támogatást kért és kapott – írja a baon.hu.

A működésképtelenné vált hajó kiemeléséhez, helyreállításához és üzemeltetéséhez még márciusban kérte Gerjen a Kalocsai Önkormányzat segítségét, de előbb a pénzügyi bizottság, majd a képviselő-testület is visszadobta a városhoz érkezett 2,8 milliós igényt. A költségek ennél nyilván jóval magasabbak, de a község azt szerette volna, ha dunai szomszédja legalább részben partner.

Most, hogy a kormány állja a számlát, indulhat a Szekszárd teljes, külső-belső és motorikus felújítása, ami várhatóan néhány hetet fog igénybe venni. A kész jármű már csak üzemeltetőre vár, erről várhatóan az őszi ülésszak legelején tárgyalnak a gerjeni képviselők, és ha rögtön találnak megbízható vállalkozást, szeptember közepén indulhat újra a kompforgalom Gerjen és Kalocsa között.

Forrás: baon.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com