Ujhelyi bejelentette, az MSZP elnök-helyettesi posztjáért indul, hogy Kunhalmi Ágnes lehessen a vezető

kunhalmi

Facebook-posztban jelentette be az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István, hogy elnök-helyettesi pályázatot ad le, hogy Kunhalmi Ágnes vállalhassa a választmány vezetését. Nem akar játszmákat, hanem együttműködést, és „Horn-i cölöpökre épített baloldalt”.

Ujhelyi István májusban még azt mondta, indul az MSZP választmányi elnöki tisztségéért a párt június 17-ei kongresszusán. A Zoom.hu írta meg akkor, hogy Ujhelyi mellett vélhetően Kunhalmi Ágnes budapesti elnök, Mesterházy Attila korábbi pártelnök is indul, sőt, Szanyi Tibor is bejelentkezett a posztra. Rajtuk kívül Bródy Gábor az MSZP kulturális tagozatának vezetője is indulna.

Ujhelyi friss bejegyzésének teljes szövege a következő: 

„Kérem, most csak azok olvassák el ezt a posztot, akik hozzám hasonlóan úgy érzik, a magyar demokrácia visszaszerzéséhez nélkülözhetetlen az erős MSZP megépítése.

Ehhez pedig egy csapat a mozgalmon belül, mely egymás közti hatalmi játszmák nélkül csatárláncba állva lebontja a romokat és a Horn-i cölöpökre új baloldalt épít.

 Hónapok óta ennek az együttműködésnek a létrehozása a célom, célunk. Ahol például Kunhalmi Ági, Tóth Berci, Harangozó Tamás, Komjáthi Imre és én nem egymással vetélkedünk a tisztségekért, hanem vállaltan egymást erősítjük. Mindenki felelősségvállalására szükség van. Ez az igénye a tagságnak és a minket támogató választóknak is.

 Éppen ezért elfogadtam Tóth Bertalan felkérését, hogy a számos jelölés közül az elnök-helyettesi pályázatot adjam be, az európai politikánkért felelve. Így Kunhalmi Ági a velünk való szövetségben vállalhatja a választmány vezetését. Mindenki a fedélzetre!”

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com