Újdonság a Facebookon

facebook_idiotak

A Facebook hírfolyamába nem csak a jól megszokott bejegyzésfajtákat tehetjük közzé, hanem listákat is készíthetünk.

Az elmúlt években több olyan fejlesztést is bemutatott a Facebook, ami így vagy úgy, de belenyúlt a közösségi oldal hírfolyamába – írja a hvg.hu. Az, hogy Mark Zuckerberg idei évi fogadalma szerint szeretné jobbá tenni a Facebookot, természetesen a hírfolyam újabb változását is magával hozza. A napokban például egy olyan apró, de hasznos új funkciót élesítettek, ami újfajta bejegyzéseket eredményez majd a felületen.

Az új funkciónak köszönhetően mostantól nemcsak szöveges posztokat, képeket, videókat és a többi, eddig megszokott bejegyzéseket tehetjük ki a hírfolyamba, hanem listákat is készíthetünk. A használatával az újévi fogadalmunkról, a bakancslistánkról, vagy épp a napi/heti tervünkről is készíthetünk egy listát, amit az ismerőseinkkel megosztva kérhetjük őket, hogy véleményezzék, vagy tegyenek javaslatot, hogy mivel egészítenék ki azt.

A bejegyzést természetesen színes háttérrel is megtehetjük, hangulatjelekkel is díszíthetjük.

Az új funkció egyelőre nem érhető el mindenki számára, de a napokban az egész világon bevezetik majd, így érdemes lesz keresni. A “Mi jár a fejedben?” mezőbe kattintva az eddigi lehetőségek mellett a Lista is feltűnik majd, mint opció. A lista télteleit számozással és pontozással is jelölhetjük.

A cél természetesen, hogy ezzel is személyesebbé tegyék a közösségi oldalt, ezzel érve el, hogy az emberek még többet beszélgessenek egymással.

Az elmúlt években már készült ilyen célú fejlesztés, 2016 decemberében például szintén ezért készült el az a funkció, amellyel azóta színes bejegyzéseket is közölhetünk az oldalon.

Forrás: hvg.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com