Újabb hazug kormányzati plakátok jelentek meg: Orbán Viktor szónoklatát reklámozó plakátokra azt írták: „A haza minden előtt.”

orban marcius 15

A március 15-i nemzeti ünnephez közeledve újabb kormányzati hirdetések jelentek meg a köztereken. Az Orbán Viktor miniszterelnöki szónoklatát reklámozó plakátokra azt írták: „A haza minden előtt.”

Ahogy a képről is leolvasható, a Kölcseytől csent idézet alatt Orbán Viktor kormányfői beszédére invitálják az embereket.

Azonban a felhívásnak már a jelmondata sem igaz. Nehezen értelmezhető a haza mindenekelőtt valósága egy olyan kormány esetében, amely egészen nyíltan szolgálja Oroszország érdekeit, az Európai Uniós egységének és stabilitásának szolgálata helyett.

Amely szándékosan leépíti a polgárai testi-lelki jólétét szolgáló egészségügyi és szociális ellátórendszert, lebutítja a felnövekvő generációk jövőjét és egyenlő esélyeit jelentő köz- és felsőoktatást, elsorvasztja a tudományos élet függetlenségét biztosító intézményi hálót.

Amely rabszolgatörvényt vezet be a hazát a vállán vivő munkavállalóknak, nem mellesleg a maga javára fordítja az állami és az uniós közösségi források igen jó részét, miközben az intézkedéseivel immár 600 ezer honfitársunkat kényszeríti külföldi emigrációba.

Amely az utókorra jobbára csupán ürességtől kongó stadionokat, meg egy erősen megkérdőjelezhető atomerőmű-projektet hagy.

Kölcsey Ferenc 1833-ben írt, híres sorai egyébként így teljesek:

Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak

Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.

Szerző: Nagy András

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com