Újabb durva átverés terjed a Facebookon

egy-facebook-bejegyzes-is-okozhat-problemat

Pár kérdés és személyes adat megadásával akár több tízezer forintos vásárlási utalványokat is nyerhetünk – terjed a Facebookon. Ne dőljön be, ez átverés!

A hétvégén előbb a Lidl, majd a H&M nevével fémjelzett “nyereményjátékok” ütötték fel fejüket több megyei Facebook-csoportban, miszerint pár kérdést megválaszolva, illetve néhány adatot megadva 70000 forintos vásárlási utalványt lehetett “nyerni”. Az idézőjel nem véletlen: pénz nem, csupán idegeskedés lehet a jóhiszeműség “jutalma” – írja a kemma.hu.

Nem sokkal a kamu felhívások megjelenése után mindkét áruházlánc közölte: ők nem hirdettek meg ilyen nyereményjátékokat, egyúttal felhívták a figyelmet, hogy senki ne regisztráljon a megadott linken, és ne adja ki az adatait.

A hasonló adathalász weboldalak megjelenése nem új keletű dolog, mégis folyamatosan akadnak, akik bedőlnek a csalóknak. Sokan csak akkor fognak gyanút, ha a bankszámlájuk adatait kell megadniuk, holott már egy telefonszám beregisztrálása is elég lehet a súlyos anyagi veszteségek elszenvedéséhez, ha fizetős sms-eket kezd el kapni az ember.

Korábban a Tesco és a Coop nevében is terjedtek hasonló tartalmú átverések.

Forrás: kemma.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com