Újabb állami ingatlant ad Orbán az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének

orbán széttártkar

Egy 857 m2 területű „kivett irodaház” megnevezésű, ingatlan tulajdonjogát kapta meg az államtól az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az Orbán Viktor által aláírt 1253/2019. (V. 2.) Korm. határozat szerint. A Magyar Közlönyben most megjelent határozatban érték nem szerepel, az viszont igen, hogy az ingatlan nem idegeníthető el – pontosabban csak 15 évig nem. Ezek szerint utána már nyugodtan eladhatja az egyház a közel ezer négyzetméteres budapesti épületet.

A Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy az 1152 Budapest, Széchenyi tér 4. szám alatt található „kivett irodaház” megnevezésű, 857 m2 területű ingatlant az egyház a hitéleti és kulturális feladatai ellátásának elősegítése céljára kapja. Az átadására még nem született meg a tulajdonátruházási szerződés.

A határozat előírja, hogy abban kell majd szerepelnie az ingatlan forgalmi értékének, továbbá a többi között annak, hogy az ingatlant terhelő kötelezettségeket (beleértve a forgalmi adót) az egyház átvállalja, miként finanszírozza az esetleges kármentesítéssel kapcsolatos költségeket, s beszerzi az ott tervezett tevékenység végzéséhez esetleg szükséges engedélyeket.

Az ingyenes  tulajdonhoz jutó Esztergom-Budapesti Főegyházmegye  számára csak 15 éves elidegenítési tilalmat ír elő a határozat…

Forrás: Hírklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com