Twitteren kellett elhatárolódniuk Orbántól a Sargentini-jelentés ellen szavazó toryknak

orbán megérkezik strasbourgba

Privát üzenetekben intette a Downing Street a tory EP-képviselőket arra, hogy határolódjanak el Orbán Viktortól, miután éles kritikákat kaptak amiatt, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása ellen voksoltak a szerdai plenáris ülésen.

A magyar kormány védelmében voksoló képviselőknek írt feddéseket a BuzzFeed News szivárogtatta ki. A politikusok azt az instrukciót kapták a kormánytól, hogy Twitter-bejegyzésekben határolódjanak el Orbán Viktortól és politikájától, valamint azzal a kikötéssel, hogy a továbbiakban ne fűzzenek kommentárt a témához.

A BuzzFeed News úgy értesült, hogy a tory EP-képviselőcsoport szavazás előtti értekezletén voltak olyan képviselők, akik aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy pártjuk nem határolódik el egyértelműen Orbántól. A portál képernyőképeket töltött fel olyan Whatsapp-csoportbeli üzenetekről, amelyek arról tanúskodtak, hogy egyenesen a miniszterelnöki hivatalból érkezett utasítás, és több képviselőt, köztük például Daniel Daltont arra szólítottak fel, hogy a Twitteren fejezzék ki, nem értenek egyet Orbán Viktor politikájával:

ÜZENET A DOWNING STREET 10. UTASÍTÁSÁRÓL. FORRÁS: BUZZFEEDNEWS

Daniel Dalton pedig láthatóan engedelmeskedett is a felsőbb utasításnak:


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com