Tüntetők zárták le a Lánchidat

1-2

Az Együtt-PM és a Szolidaritás aktivistái rövid időre lezárták a Lánchíd pesti oldalát kedden délben, jelentette a helyszínről tudósítónk. A korrupció és az amerikai kitiltási ügy kezelése ellen tiltakoztak. Rögtön óriási dugó lett, a feldühödött autósok kirángatták a molinókat az aktivisták kezéből, és leszorították őket az útról. Az akció körülbelül tíz percig tartott, és nagyon mozgalmasra sikeredett.

Szabó Szabolcs (Együtt-PM) a helyszínen elmondta: „Azért tartottuk a forgalomlassító akciót, mert egyre több korrupciós ügy van az országban, és olyan nagyságrendű összegekről van szó, amiket a hétköznapi ember nem is érzékel. A magyar kormány pedig elkeni ezeket az ügyeket, úgy, ahogy az a mostani, amerikai botrány példáján is látszik. Ezért szerettük volna felhívni az emberek figyelmét, hogy figyeljenek oda a korrupcióra.”

Biztos jó ötlet volt?

Kérdésünkre, hogy ezzel nem haragítják-e magukra az embereket, Székely Sándor, a Szolidaritás mozgalom ügyvezető elnöke azt mondta:

„Olyan városban élünk, ahol egyébként is vannak dugók. Mi előre tudtuk, hogy egy maximum 10 perces akciót tervezünk, pont ezért nem is láncoltuk magunkat a földhöz, hanem csak odaálltunk egy rövid időre. Így a mértéke a dolognak pontosan annyi volt, amennyit ez a város elbír.

Ha az emberek tényleg változást szeretnének, akkor másképp is kell gondolkodni. Azzal, ha minden nap rohannak, és meg se hallgatják azt, ami esetleg fontos lehet számukra, azzal maguk alatt ássák a fát. A cél pont az lenne, hogy a kormányzat ne tehesse meg, amit megtesz, mert ez a felháborító, hogy miközben az emberek elképesztő mennyiséget  dolgoznak, és frusztráltak, és idegesek, mert nem tudják befizetni a csekkjeiket, aközben kormányzati alkalmazottak milliárdokat lopnak.”

 

 

 

 

 

 

Index


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com