Túlóra nélkül egymillió forintot keres egy tapasztalt villanyszerelő, feltéve, hogy a szakember átfárad Svédországba

villanyszerelo

Miközben idehaza a kormány azt állítja, azért emeli minden tiltakozás ellenére 400 órára az éves túlórakeretet, hogy az emberek eleget keressenek, Európa más részein ezt anélkül is meg lehet tenni, hogy az ember belenyomorodna a robotba.

Nem véletlen, hogy a Portfolio júliusi elemzése szerint nagyjából 330 ezer munkavállaló hiányzik a hazai munkaerőpiacról. A legégetőbb hiány talán szakmunkásokból van, a magyar dolgozók kint a hazai bérek többszörösét kereshetik meg. Egy a portfolio.hu által talált álláshirdetés szerint heti 40 óra munkavégzéssel és 15 eurós órabérrel számolva egy hónapban 768 ezer forintnak megfelelő összeget lehet keresni.

Ugyanakkor heti 50 órát is lehet vállalni, ez esetben már 960 ezer forintnak megfelelő összegű fizetés üti a villanyszerelő markát. Ha egy tapasztaltabb, végzettséggel rendelkező munkás megy ki, már 20 eurós órabérrel számolhat, vagyis heti 40 órás munkavállalás esetén kicsivel több mint egymillió forintot lehet keresni, ám heti 50 óra munka vállalásával 1 millió 280 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnek a magyar munkavállalónak. Jóval többet lehet keresni, mint Magyarországon Az egyik hazai álláshirdetési portálon közel 100 állásajánlatot találtunk. Az egyik budapesti erősáramú villamosipari cég nettó 210 ezer forintot tüntetett fel a hirdetésben, egy másik cég pedig nettó 250 ezer forintos fizetést ajánl a villanyszerelői vagy gyengeáramú végzettséggel rendelkező szakembereknek.

N


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com