Tudjuk, persze, hogy tudjuk, hogy hülyére vesznek minket, mégis úgy teszünk, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga

kosa orbannal

Kósa Lajos – (volt)bukott debreceni polgármester, (volt)bukott frakcióvezető, (volt)bukott miniszter, jelenleg egy senki a hátsó sorból – kedves, édesjó anyukája, így 83 évesen, nyugdíjas bölcsődei dolgozóként, újabban már nem csak a disznókhoz, a BMW-khez, különös tekintettel a bivalyerős sportmotorokhoz, hanem a gabonatermesztéshez is nagyon ért. 

Most ebbe vásárolta be magát. Miért nem csodálkozom? 
Remélem hosszú életű lesz Kati néni, és így láthatja majd az elképedt publikum, hogy a mama a felsoroltakon kívül, mindenhez ért. Mindenhez is! Nem kell hozzá jóstehetség, de még egy-két év, és a mama vesz valami nagy jachtot – ez kötelező tartozéka a fideszlétnek. A repülő is bizonyos szint fölött, de Lajos földszint alatt van, így azt biztosan nem vesz a mama. – beszáll az atombizniszbe, bankot, erőművet, focicsapatot gründol. Mert a fideszes mamák már ilyenek. Meg a gyerekek is. Azok is mind pénzügyi zsenik, amihez nyúlnak, minden arannyá válik. Valahogy azon az oldalon minden rokon milliárdos lett. Az összes szülő, gyerek, szomszéd, barát. Mind! Nahát! És mind az elmúlt 10 évben. Nem furcsa?

Nem tudom, hogy csinálják – de tudom. Te is tudod. – de minden Orbán-közeli gazember, azok, akiket régen még fiatal demokratáknak neveztek, de akik mára se nem fiatalok, se nem demokraták, de még csak nem is politikusok, csupán Orbán-közeli gazemberek, szerény, plebejus, kizárólag a népért élő, kispolgári életet élnek. Nincs megtakarítás, autó is alig-alig, legalábbis a bevallott jövedelmük alapján. A család viszont valami kozmikus sebességgel válik nagyvállalkozóvá, föld-, kastély-, jacht-, gyártulajdonossá, gyűjti a százmilliókat, milliárdokat. Persze ezt nem tudhatjuk, legfeljebb, ha véletlenül ki nem derül. Ha meg kiderül, akkor ugye, „az édesanyám nem stróman”, és amúgy sincs köze hozzá senkinek, mert magánszemély.

 Nem stróman itt senki. Persze! Mi meg a mikulás vagyunk. Valami nagyon ostoba, nagyon hibbant mikulás, aki szótlanul, kérődzve tűri, hogy az ilyen macskajancsi Orbán-, és Kósa-félék totál hülyét csináljanak belőlünk. Nézzük szótlanul, ahogy a rabolt milliárdokat mentik ki a mama, a gyerekek, a szomszéd, suksükölő mangalicaszerelők számlájára, ahogy röhögve a képünkbe hazudják, hogy „soha nem voltak vagyonos emberek, és most sem azok”. Persze tudva-tudjuk, hogy hazugság az egész. Hogy leplezhetetlen, elfogadhatatlan, nevetségesen szánalmas színjáték az egész, ami előttünk zajlik!

 Mert tudjuk, hogyne tudnánk, hogy a nagyképű, öntelt miniszterelnöki vej, és a békésen kötögető Kósa-mama, aki a búzát csak liszt formájában ismeri, sportmotort meg akkor lát, ha Lajos fia elmegy hozzá látogatóban, egyaránt képtelenek arra, hogy a közgazdasági-világ üstököseként tündökölve milliárdokat fialtassanak, nemhogy néhány év, de akár évszázadok alatt is. 
Ember nincs, aki ne tudná, hogy a 83 éves, disznótelepes, búzatermelő mama, a 27 éves, fiatalmilliárdos vő, a kőbányász, voltkommunista, dúvad papa, a rokonok, a szomszéd, az összes hirtelenarisztokrata nagytőkés, valójában ócska pénzmosoda. Azért ők a NER vagyonkezelői, mert nekik nem kell évente vagyonnyilatkozatot leadni. 

Tudjuk, persze, hogy tudjuk, hogy hülyére vesznek minket, mégis úgy teszünk, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com