Trump újra megfenyegette Észak-Koreát

trump és kim

Szöuli látogatása kezdetén Donald Trump azt mondta: az Egyesült Államok “teljes katonai erejét” bevetve kész megvédeni magát és szövetségeseit az atomfegyverekkel fenyegetőző Észak-Korea ellen – írja az inforadio.hu.

Alig szállt le Szöulban, máris a Koreai-félszigetet és a térséget fenyegető nukleáris válság kellős közepén találta magát Donald Trump.

Az amerikai elnök vendéglátójával, Mun Dzsae-in dél-koreai elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: reméli, hogy minden eszközt bevethet, kivéve a katonai eszközöket, kész megtenni, ami szükséges, hogy “megakadályozza, hogy az észak-koreai diktátor ennyire szükségtelenül életeket fenyegessen”.

“Nem engedhetjük meg, hogy Észak-Korea fenyegesse mindazt, amit felépítettünk” – mondta.

Fellépése során azonban néha visszafogottan emlegette Phenjant: “tegyék, ami helyes” és “látok valami mozgást” – közölte az északi politikáról, de nem mondta el, hogy mire gondol.

Trump és felesége, Melania egy Szöul közeli légitámaszponton landolt az elnöki géppel, majd helikopterrel vitték őket az országban található legnagyobb amerikai katonai bázisra.
Forrás: InfoRádió / Sztárklikk


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com