Trump: Törvénnyel kellene szabályozni a Google tevékenységét

trump google
Az elnök szerint a keresőóriás diszkriminálja a konzervatívokat és csak negatív híreket mutat róla. Felvetette azt is, hogy esetleg törvénnyel kellene szabályozni a Google tevékenységét.
Donald Trump amerikai elnök kedden két Twitter-bejegyzésében is foglalkozott azzal, hogy szerinte a Google a negatív híreket részesíti előnyben róla és közelebbről meg nem nevezett „másokról”. Megvádolta a keresőszolgáltatást, hogy a republikánus, konzervatív és szerinte „korrekt” média híreit nem veszi be az adatbázisába, nem mutatja meg az internetezőknek.
„A Google keresője a ‘Trump-hírek’ címszó alatt csakis a hamis híreket gyártó média véleményét és tudósításait közli rólam és másokról, vagyis csaknem valamennyi történet és hír rossz” – írta az elnök. Utalt arra, hogy szerinte a CNN információi szerepelnek elsöprő többségben, és feltette a kérdést: ez nem törvényellenes-e? Egy másik bejegyzésben pedig arról írt, hogy a „Trump-hírek” alatt az általa baloldalinak nevezett országos média információi jelennek meg és ez „nagyon veszélyes”. A konzervatívok hangját szerinte elnyomják és a jó információkat és híreket elrejtik. „Ellenőrzik, hogy mit láthatunk és mit nem. Ez nagyon komoly helyzet és foglalkozni fogunk vele” – hangoztatta.
A Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow a The Washington Postnak azt nyilatkozta: a kormányzat „megvizsgálja”, vajon szükség van-e a Google keresőszolgálatának kormányzati szabályozására. A Google visszautasította, hogy politikai megfontolások befolyásolnák a munkáját. Közleményében a cég leszögezte: „célunk az, hogy a felhasználók pillanatokon belül a leghitelesebb válaszokhoz jussanak”. A közlemény hangsúlyozta azt is, hogy a Google nem foglalkozik politikai napirend felállításával és nem elfogult egyetlen ideológia irányában sem. Trump nem először fejezi ki elégedetlenségét a közösségi médiával szemben. A Google tevékenységét már 2016 októberében, az elnökválasztási kampány hajrájában bírálta, bár az idén júliusban meg is dicsérte, mint „az egyik legnagyszerűbb vállalatunkat”. Augusztusban a Facebookra és a Twitterre utalva arról írt, hogy a közösségi média diszkriminálja a republikánusokat és a konzervatívokat. 

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com