Trump elismerte, hogy a fia Hillary Clinton miatt találkozott az oroszokkal

trump és fia

Az amerikai elnök vasárnap elismerte, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány alatt a fia oroszokkal találkozott a Trump Towerben, hogy információkat szerezzen Hillary Clintonról. De Trump ebben semmi rosszat nem lát, szerinte mindez teljesen legális volt, és a politikában mindig így csinálták.

Igaz, korábban még úgy próbálta beállítani a találkozót, mintha ott orosz gyerekek örökbefogadásáról lett volna szó. Most a Twitteren elismerte, hogy a találkozón a fia, Donald az ellenfeléről akart információkat szerezni. Eddig ez volt az elnök legegyértelműbb nyilatkozata a találkozóval kapcsolatban.

Ugyanebben a bejegyzésben tagadta a CNN korábbi értesülését, miszerint amiatt aggódott volna, hogy a fia bajba kerülhet amiatt, hogy oroszokkal találkozik, köztük egy olyan jogásszal, akinek a Kremlben is vannak kapcsolatai. Hozzátette azt is, hogy előzőleg nem tudott a találkozóról.

Bár a politikai kampányokban a jelöltek tényleg szoktak információt gyűjteni az ellenfelükről, de azért mégsem olyan országok képviselőitől, akik ellen szankciók vannak érvényben. Robert Mueller különleges ügyész pont azt vizsgálja, hogy Trump kampánycsapata együttműködött-e Oroszországgal, hogy befolyásolják az elnökválasztás eredményét.

 (Reuters)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com