Trump-csecsemő uralta London egét

trump csecsemő
Több tízezer ember tüntetett London belvárosában Donald Trump ellen az elnök látogatása alkalmából. A tüntetők Trump nézetei és stílusa ellen is tüntettek, egy óriási, Trumpot ábrázoló léggömb csecsemőt is a levegőbe engedtek. A londoni polgármester visszautasította az amerikai elnök vádjait a terrorizmusról.

Pénteken felszállt és az amerikai elnök látogatása elleni tüntetés szimbólumaként lebegett a brit parlament felett a Donald Trump pelenkás csecsemőként ábrázoló hatalmas léggömb. A tüntetés szervezője szerint Trump megosztó politikájára akarták felhívni a figyelmet.

Így látunk mi téged. Szánalmas és gyáva vagy. Mi elutasítjuk a politikádat. Mi elutasítjuk a te rasszizmusod, a szexizmusod, az idegengyűlöleted, amivel próbálod növelni a hatalmadat. Ez elfogadhatatlan. Az angol emberek nem akarják, hogy itt legyél, nem fogadjuk el a véleményed, és nem látunk szívesen - mondta Matthew Butcher.

Délutánra százezres tömeg gyűlt össze brit közszolgálati csatorna, a BBC főépülete előtt London központjában.

Miközben Trump az angol parlamentben tárgyalt, ők az utcáról üzentek neki.

Edward Miliband az angol munkáspart előző elnöke, és volt miniszterelnök-jelölt a tüntetés első sorában állt. A Hír TV kérdésére azt mondta: Donald Trump látogatása az angol demokrácia alapértékeit veszélyezteti.

A tüntetők világossá akarják tenni a brit kormány számára, hogy a gyűlölet és a félelem miatt Trump napirendje nem lehet zavartalan. Szerintük ugyanis Trump politikája közvetlen fenyegetést jelent a megkülönböztetés elleni küzdelemre, az egyenlőségre, és különös veszélyt jelent a marginalizált csoportokra. Így például a muzulmánokra és a bevándorlókra.

A folytonos rasszista szólamok és a diktátorok dicsőítése elfogadhatatlanok számunkra. Az emberek ma itt azért vonulnak fel, hogy azt mondjak, hogy ez a viselkedés nem normális, nem lehet legitimálni. Vendégül látni az Egyesült Államok elnökét az ennek a viselkedésnek az elfogadása lenne, és mi ezt nem fogjuk megtenni - mondta Miliband.

Bár tüntetni nem ment el, kiállt a demonstrálók mellett a Trump által bírált londoni polgármester is. Sadiq Khan azt hangsúlyozta, hogy hiba összemosni a bevándorlást a terrorizmussal.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com