Trump az abortuszt tenné a 2020-as kampány központi témájává

Donald Trump

Donald Trump minden jel szerint a 2020-as választási kampánya egyik fő témájává szeretné tenni az abortusz ügyét. Az amerikai elnök szombat este tweetek sorát posztolta a témában. Ezekben azt is egyértelművé tette, hogy szemben azokkal a radikális szigorításokkal, amilyeneket például Alabamában fogadtak el, ahol az új törvények szerint még a vérfertőzés és a nemi erőszak áldozatai se vetethetik el magzatukat, ő maga a nemi erőszak és vérfertőzés áldozatainak meghagyná a választás jogát.

De posztjaiban azért inkább azt hangsúlyozta, hogy elnöksége alatt mennyi konzervatív, az abortusz jogát ellenzők megfogalmazásában “életpártinak” nevezett bírót – javarészt idős, fehér férfit – nevezett ki. “Nagyon messzire jutottunk az elmúlt két évben 105 csodálatos új szövetségi bíróval (lesz még több is), két nagyszerű új főbíróval” – írta. Azt is megjegyezte, hogy az abortusz ügye teljesen kiborítja “a szélsőbaloldalt”.

Az abortusz kérdésében – bár a teljes abortusztilalmat az amerikaiak kevesebb mint harmada támogatja csak - nagyjából fele-fele arányban oszlik meg az amerikai közvélemény az alapján, hogy a magzat, vagy az anya jogait tartják előbbre valónak.

(Via The Guardian)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com