Tragikus jóslattal riogat Soros György

soros_gyorgy_-_tasr_-_ap_1

Bár a január végi davosi világgazdasági fórumra időzítve már megjelent egy Soros György-figyelmeztetés arról, hogy a nagy technológiai vállalatok, mint a Facebook és a Google napjai meg vannak számlálva, az amerikai Marketwatch szerdán közölt egy ezekről a témákról szóló vélemény írást a magyar-amerikai befektetési milliárdostól.

Soros a Project Syndicate-nek írt és az amerikai portál által most közölt írásban – amelyet a Marketwach a címlapján előkelő helyen tett közzé szerda este -, az általa is régóta támogatott nyílt társadalmak fennmaradását látja veszélyben, mert terjednek a diktatórikus és maffia jellegű állami berendezkedések, és Donald Trump törekvéseit is úgy látja, hogy maffiarendszerű államot akar létrehozni, de az amerikai intézmények és az alkotmány megakadályozza ezt – írja a Portfolio.

A milliárdos szerint azonban a nagy amerikai technológiai vállalatok összességében csak fokozzák az amerikai állam impotenciáját, hogy a helyzetet hatékonyan kezeljék, ráadásul gátjai a valódi innovációnak és a társadalom hatékony, demokratikus működésének is.

Soros a cikkben hosszan sorolja, hogy a Facebook és a Google milyen üzleti modellek felé halad és azok milyen káros hatásokkal járhatnak.

Összességében a társadalom kizsákmányolását, az emberek idejének és figyelmének elvonását, a szabad gondolkodás korlátozását és így a szabad választások káros befolyásolását rója fel ezen technológiai órások nagy bűneként.
Egyúttal azt az ijesztő jövőt is fellebbenti, hogy a diktatórikus berendezkedésű államok, mint például Kína, előszeretettel kihasználják ezen (és saját kínai) plaftormok iszonyatos információs adatbázisait az emberek megfigyelésére és így az Orwelli világtól is sokkal szigorúbb rendszerek is felépíthetők.

Forrás: Portfolio


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com