Többszázezer forintra bírságolhatja a NAV a külföldön élő magyarokat

Repülő este

Külföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

A   külföldi munkavállalást fontolgatóknak érdemes alaposan, körültekintően eljárniuk, mielőtt elhagyják Magyarországot, ugyanis a NAV akár többszázezer forintos bírsággal is sújthatja azokat, akik nem jelentkeznek ki lakcímükről és nem jelentik be, hogy hamarosan máshol kezdenek dolgozni.

Folyamatosan növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet és dolgozhat más európai országokban. A határon túli munkavállaláson gondolkodók elsődleges célpontja az EU és Észak-Amerika, leginkább jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal. Az Unión belül a legnépszerűbb az Egyesült Királyság, ahol a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint 300 ezer magyar élhet. Második helyen Németország áll 135 ezer magyar bevándorlóval. A német statisztikai hivatal adatai szerint ráadásul csak tavaly 60 ezren költöztek ki hazánkból Németországba.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek, vagy nem is tudnak róla, hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig nemcsak az utólagos – akár több százezres – bírság befizetésétől kímélhetjük meg magunkat, de továbbra is teljes körű ellátásban részesülhetünk itthon akkor is, ha már máshol vagyunk biztosítva.

Egyrészt amennyiben az Európai Gazdasági Térség (EGT) országában vállalunk munkát és ott járadékot fizetünk, odahaza is részesülhetünk ellátásban, de bejelentést kell tennünk az OEP-nél a biztosítási jogviszony létrejötte előtt és megszűnése után 15 nappal. Ha ezt nem tesszük meg, mulasztási bírsággal nézhetünk szembe.

Ugyanakkor a NAV-nak csak akkor tartozunk bejelentési kötelezettséggel, ha korábban bejelentkeztünk járulékfizetésre, és ez a kötelezettségünk a külföldre költözéssel összefüggésben megszűnik.

Amennyiben nincs kétoldalú egyezmény életben az adott országgal (például az USA-val), akkor fizetni kell mindkét országban a tb-t, ha nem jelentkezünk ki a hazai állandó lakcíméről. Amennyiben továbbra is bejelentkezve maradunk a lakcímünkön, de nem fizetjük a 6810 forintot havonta, úgy az adóhatóság öt évre visszamenőleg bármikor behajthatja rajtunk az elmaradást. (Így az évek során több százezer forintos számla is felgyűlhet.) Ugyanakkor egyedi eljárás keretében lehetőség van arra, hogy az adóhatóságnál kezdeményezzük a tb-fizetése alól történő mentesítést.

Érdemes szem előtt tartani azt, hogy az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet”, amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste” jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz.


60 Comments

 1. Renáta said:

  Sziasztok, nagyon szeretném tudni hogy valaki más került-e ilyen helyzetbe mint én:
  Amikor kiköltöztem Angliába 2010-ben természetesen elfelejtettem kijelentkezni a TB ből. 2016-ban látogattam haza amikor megtaláltam a felszólító leveleket a NAV-tól a bejelentett címemen. Bementem a TB-hez és kijelentkeztem visszamenőleg, azt mondták ez teljesen oké csak be kell menjek a NAV hoz is hogy igazolni tudjam hogy az idő alatt biztosított voltam kint amit meg is tettem. Meg is kaptam a törlési nyilatkozatot, fel is lélegeztem, és most jön a horror!!!! A bátyám most hívott fel hogy kaptam egy levelet egy másik NAV ügyintézőtől hogy valamilyen jogszabályra hivatkozva meggondolták magukat és nincs jogom visszamenőleg törölni a tartozásomat ami 400 ezerre rúg. Most azt kérdezem amíg meg nem kapom a levelet hogy bárki tud e bármilyen jogszabájról ami erre vonatkozik. Ez agyrém!!!!

 2. nemadok egy vasat sem said:

  meglep, hogy ezt a szabad rablást meg lehet csinálni. Vannak kint élő ismerőseim, 15 év után nemrég jutott eszébe az uzsorásoknak, hogy bevasaljon rajtuk közel egy milliót. Mert szegény csatlósok nem tudják ám, hogy kint élnek és adóznak.
  Amúgy sem értem milyen jogcímen követelnek pénzt olyan szolgáltatásokért, amit soha senki nem vett igénybe. Én magam is ebben a szakaszban tartok, hogy fizessek visszamenőleg. De ugyan minek? Én arra ösztönzöm azokat akik itthon egész életükben fizettek, hogy most azt a pénzt követeljék vissza, azon jogcímen, hogy a kormány nem arra fordította amire begyűjtötte az összeget. Biztosan van kiskapu amin keresztül a cigány uzsorásokat meg lehet fékezni. Persze nem kellett volna hatalomra hívni őket. Én míg élek egy vasat sem fogok azért fizetni, hogy az elit rétegnek még több legyen. Azzal pedig hogy minden esetben kézbesítettnek számít a levél ( is az uzsora módszert igazolja). kurva egyszerű a megoldás, akiket ez a szar lehúzás Magyar területen érint, álljanak fel és menjenek el a hivatalba, ki kell jelentkezni az állandó lakcímről és bejelenteni a hajléktalan státuszt a helyi önkormányzatnál, aztán bevehetik a… :)

 3. Katalin said:

  Ez rohej. Amikor kimentem Svajcba dolgozni akkor szinte kenytelen voltam kijelentkezni a lakcimemrol, mivel a NAV azt mondta ket orszagban nem fizethetek TB jarulekot. Gyakorlatilag koteleztek. Svajc is kerte igaz kijelentkezest a munkavallalashoz. Most amikor ket ev utan hazajottem a NAV azt mondta mivel 1 evnel tovabb nem volt lakcimem Magyarorszagon, nincs jogom a TB jarulekot magam utan fizetni vagy ha szeretnem kb 30-40 000 ft-ot kell befizetni havi szinten. Normalisak?????? Igaz ha lesz munkam rogton lesz biztositasom, na de bocsanat, jobbara magyar vagyok es nincs jogom magam utan TB-t fizetni. Igy varjak a magyar fiatalokat tart karral haza. Gratulalok.

 4. Gabi said:

  Kedves Akos!
  Ha meg benezel die: elkuldened nekem is az ugyved elerhetoseget? Engem is megtalalt a NAV, pedig Nemetorszagban vegig biztositott voltam.
  A cimem: rdjager@hotmail.com
  Nagyon koszonom!

 5. Dr.masznyik Géza said:

  Teljesen normális dolog,hogy be kell jelentened az OEP-nél ,hogy te kinn dolgozol,Csak egy űrlap és az új kinti biztosító címét fel kell tüntetned a lapon.Fontos mert büntetés a vége.Tudomásul kell venni,hogy ezt kéri a Magyar állam.Lakásod maradhat,azzal nincs is semmi baj.Lejelentési kötelességed van ,csak ezt kevesen tudják.Alá kell írni ezt csak itthon lehet elintézni.

 6. Bruce Lee said:

  Nem ertem miert kellene fizetnem ha nem veszek igenybe egy szolgaltatast. Ja hogy ez nem szolgaltatas hanem egy allam, ami fele kotelezettsegem van. Miert is? Mert eppen ide szulettem?
  Ezzel csak meg egy szoget vernek a sajat koporsojukba.

  Ha esetleg valaki vissza akarna menni, megegy ok hogy ne tegye.

 7. Nagy Fehér Cápa said:

  Ezek milyen pofátlanok! Elüldözik az embert az országból és még akkor is meglopnák őket!
  Szánalmas!

 8. Kendrick finance said:

  Helló.
  Ez KENDRICK FINANCE. Azért vagyunk itt, hogy hozzon létre egy figyelemfelkeltő, hogy az egész közvéleményt a tény, hogy az N szervezet adja ki kölcsönt a magán- és az állami szektor a gazdaság. Szüksége van egy hosszú távú vagy rövid lejáratú hitel? Egyéni, családi, cég vagy szervezet, amely a rászoruló kölcsön, hogy megoldja a pénzügyi nehézségek kell alkalmazni a kölcsön. Kínálunk hitelek, a kamat olyan alacsony, mint 2%. Ön is kap a sürgősségi hitelek feldolgozható néhány órán belül. Írjon nekünk most VIA

  EMAIL:
  kendrickfinance@outlook.com

  KENDRICK FINANCE

 9. Kendrick finance said:

  Helló.
  Ez Kendrick Finance. Azért vagyunk itt, hogy hozzon létre egy figyelemfelkelto az egész közvéleményt a tény, hogy kínálunk kölcsön a magán és az állami szektor a gazdaság. Van szüksége egy hosszú távú vagy rövid lejáratú hitel? Egyén, a család, vállalat, szervezet, amely a rászoruló kölcsön, hogy megoldja a pénzügyi nehézségek kell alkalmazni a kölcsön. Kínálunk hitelek, a kamat olyan alacsony, mint 2%. Ön is kap rendkívüli hitelt, hogy lehet feldolgozni egy pár órát. Írjon nekünk most VIA

  E-MAIL:
  kendrickfinance@outlook.com

  KENDRICK FINANCE

 10. Fleshbit said:

  Baromság… Kint élek Londonban, mielőtt kijöttem engem is ijesztgettek! Na nem foglalkoztam vele de 1.5 hónapja csak bementem a navhoz hogy ne legyen baj, ahol közölték semmit nem kell feléjük bejelentenem ill a tb-t is kijelenhetem amikor akarom visszamenőleg évekig is!

 11. Tamas said:

  2 EU orszagba tb fizetni torvenytelen.. penz a NAVtol vissza igenyelheto EU direktiva.. kijelentkezessel lakasod nem veszted el.. allando vagy ideiglenes lakcimre kell jelenteni kulfoldi munksvallalas cimen a jarasi hivatalnal. NAV tb vel megtalalhat barkit de ha igazolod fizteted kulfoldon (van ott tb biztoditasid) NAV nem kovetelhet rajtad penzt. Ez EU szabaly. 2 EU tagallamba egyszerre nem szabadna tb fizetbed. Ha ezt tetted kuld NAVNAK igazolast vissza teritest kerj toluk.. (teljes osszegst kotekesrk vissza fizetni.

 12. Petersmith said:

  Tipikus magyar mentalitás. Lehúzni mindenkit akit csak lehet. Amit pl.a milliárdos ÁFA-csaló Farkastól nem tudnak behajtani, mert Dominikán lubickol a pénzban.Ha egy másik EU. országban dolgozol, pl. az UK. ban, munkába sem állhatsz míg nincs meg a national insurance kártyád. Tehát az első perctól ahogy munkába állsz fizeted a biztosítást.Kinn élsz életvitelszerűen, és csak látogatóban jársz otthon.Ezzel az erővel at SZJA-t is kérhetnék évente akkor, a kinti jövedelemből. Az a hülye aki fizet nekik egy vasat is.

 13. Tüske Zsófia said:

  el ne higyjétek már, hogy a szülőn behajthatják a nagykorú gyerek bármilyen adósságát! A szülő csak a kiskoró gyerekért kell anyagi felelősséget vállaljon, de csak abban az esetben,ha ő a törvényes képviselője.

 14. Éva Jordán said:

  Szia Ákos !

  Szeretném én is elkérni a kontactot remélem nem lesz rá szükségem de ami otthon folyik ebben sajnos nem vagyok biztos!! Köszi előre is ! Egy volt van magyar!!!

 15. Golebiowski said:

  Ennek a cikk írójának fogalma sincs a magyar helyzetről, csak zavarkeltés a célja.
  Két évtizedig külföldön dolgoztam, fizettem ott is itt is az egeszsegugyi biztosítást és minden rendben volt.
  Kijelentkezesrol szó sincs.
  Álságos, valótlan a cikk!

 16. Gabriella Heinicke said:

  En fizettem két helyen a biztosítást, otthon és Németország ban is 5 évig. Utanna jelentkeztem ki a tb bol es még vissza is fizették amit addig befizettem amiota kint is voltam biztositva.Akkor a NAVnal is voltam mert össze van vonva ott azt mondták ok nem buntethetnek!

 17. margo said:

  En az USA-ban elek, egy ismerosom a nyugdijat intezte ,harminc evet dolgozott, amikor felszolitottak addig nem folyositjak a jarandosagat ameddig a tobbszazezres buntetest nem egyenliti.

 18. Annabel said:

  Kedves Ákos Toth én is örülnék az elérhetőségnek, vagy valaki aki megkapta esetleg elküldené nekem: gardeannabel@gmail.com

  Előre is köszi a segítséget.

 19. deutsche said:

  Hello! Nekem egy jo baratom dolgozott majdnem 5evet London mellett. 2honapja kapott egy levelet az otthoni cimere, amiben felszolitottak h fizesse ki a majdnem 350e Ft tartozasat a TBre.
  Osszeszedett minden igazolast , szamlakat fizetesi papirokat stb stb… Amivel bizonyitotta , h eletvitelszeruen el ott
  Igy nem kellett az egesz tartozasat kifizetni, csak a kezelesi koltsegeket meg ilyen faszsagokat ami kb 70e Ftra jott ki.
  Ha esetleg igy jarnatok probaljatok ki ezt.
  En sem jelentkeztem ki az otthoni TBbol, de a heten utazok haza es ez lesz az elso dolgom. Utana meg bekaphatjak!!!

 20. Zsuzsa said:

  Akos,
  En is szretnem elkerni a kontaktot.
  lorenzomonzello@hotmail.com
  Minel tobb idot toltok a neten, hogy infot talaljak – annal katasztrofalisabbnak tunik a helyzetem.
  Nekem egyenlore csak 2 eves tartozast szamlaztak ki 2013 jan 1tol – hogy lehet ezt leallitani?

 21. Eniko said:

  Sajnalom,hogy magyarorszag a sajat nepevel igy banik.
  En 18 eve kulfoldre hazasodtam es a kinti torvenyeknek megfelelöen elek.
  Betegbiztositas,(ami nem keves) adozom habar nem dolgozom,es meg magyar allampolgar vagyok,es a konzulatoson csinaltattam az utlevelemet de meg senki sem hivta fel arra a figyelmemet,hogy magyarorszagrol ki kell jelentkeznem.
  Haza csak az unnepekre jarunk rovid idore.
  Azt mar hallottam tobb embertol,hogy szegeny magyar embernek a kisullyabol kellenne
  Kiszivni a letre hozott torvenyt,mert hogy nincs senki semmirol talyekoztatva az biztos!
  Hogy lehet visszamenoleg buntetest felszamolni,mikor senki semmirol nem lett talyekoztatva!
  En a kinti torvenyek szerint elek mivel oda vagyok bejelentve,ugyan mi kozom van meg magyarorszaghoz merthogy ki kell jelentkezni es stb.
  Ha otthol is voltunk es orvoshoz kellett mennem,akkor is ugy kezeltek mint a kulfoldit es a kinti Tb kartyamat kellett bemutatni vagy keszpenzel fizetni.
  Ilyenkor mi van?
  Borzaszto ezeket a hiereket hallani,es mindig csak rosszabb!

 22. Aladár Varga said:

  Azokkal mit csinál a méltóságos, hatalmas, korrupt NAV, akik külföldiek lévén magyar állampolgárságot kaptak, egy lakcímre többen bejelentkeztek, hogy a fideSS re szavazhassanak, és így sanyarú sorsot hozzanak az anyaországban élők részére? Azoktól is követeli az anyagi hozzájárulást?

 23. sharapova2008 said:

  A mocskos Orbán-rendszert hagyja itt mindenki,akinek módjában áll:ez a “puha diktatúra” egyik legaljasabb,legkorruptabb fajtája!

 24. Matyas Evelin said:

  Sziasztok! Nekem is kuldik a hatralekot, pedig en bejelentttem az apeh vagy nav- nal, hogy kulfoldon elek es vagyok biztositva. a kijelentkezo lapot le is pecseteltek rairtak hogy 2012 okt nem kell fizetnem, na de megis azota is kuldik a csekket, mar eleg nagy hatralekom van. Szoval ujra bementem nav, tb,-be kertek E104 es igazolast a kulfoldi biztositotol azt is bevittem es meg mindig kuldik a a hatralekot es a csekkeket. Igaz a lakcimemrol nem jelentkeztem ki otthon, mivel kiakar kijelentkezni a sajat lakasabol. Mit tegyek? Van valakinek otlete es megkoszonom az ugyved elerheroseget. email cimem : evelinmatyas@yahoo.com

 25. SZALAY ISTVAN said:

  Egyik idex vezer is jol megmondta Mindenki annyit er amennyit tud lopni !!!!!!Gyakoroljak is az elvtarsak szorgalmasan lehagytak mar kurcsanyekat is az pedig nagyon komoly teljesitmeny, mert azok vilagbajnokok voltak a cap-carapba !!!!!Egyelore levegoert meg nem kell fizetni de ez csak idokerdese|!!!Napsugarat mar lopjak A Naplopok!!

 26. SZALAY ISTVAN said:

  EZ A KOMMUNISTA ALLATFAJ CSAK NEM VALTOZIK MEG SOHA!!!!! LOPNAK CSALNAK AHOGYAN CSAK TUDNAK AVH-MEG KURCSANY SIMASZKOS PRIBEKJEI BIZTOSITJAK TOTALIS TERRORT MEG A BRUTALIS SPICLIKBOL ALLO RENDOR ALLAMOT ZSIDEX NEKTEK IS A JO K…va Anyatokat SIR SZELERE JUTATTATOK AZT A SZERENCSETLEN ORSZAGOT MINDENKI MENEKUL AHOGYAN CSAK TUD!!!!!VELEM EGYUTT!!!! AZ BIZTOS EN TOLEM EGY FILLERT NEM KAPTOK HOGY TOBB PALOTATOK LEGYEN.SZEGYEN AMI ABBA AZ ORSZAGBA FOLYIK!!!!!

 27. Lea Ross said:

  Akos, erkel a kontakt info. lea.ross at hotmail.com
  Magyarorszagon hajlektalan voltam, mert a vallasi per minden vagyonomat (ingo/ingatlan) elrabolt (bizonyitottan). 12 evvel ezelott egy par dollarral a zsebemben menekultem el onnan es soha nem kivanom ujra latni Magyarorszagot. Mostaban azt hallottam, hogy a NAV fel millio forint TB tartozas igenylessel futkos utanam. Nah persze, hogy nem fizetek nekik! Piszkos ciganyok!!!

 28. Akos Toth said:

  Nekunk is irt a NAV jo sok tartozas, satobbi, kozben kulfoldon volt biztositasunk igy egy ismeros ugyvedhez fordultunk es hivatalos eljaras kereteben megszuntettek az igenyt mivel volt bizonyitek arra hogy mashol volt ervenyes egeszsegbiztositas. Ha kell valakinek a kontakt szivesen megadom!

 29. Tildy said:

  Lehet masokon nem koveteltek, rajtam viszont annak ellenere igen, hogy otthon kijelentkeztem a tb-bol, es errol az oept ertesitettem is. Erdemes elolvasni , es megnezni, mit kuld ki a nav.

 30. st said:

  jo napot hirhatarnal is

  sok furcsa jogsertö rendelkezes van köztük sok a szabadsagot serti..

  hihetetlen hogy valaki ismerve magyarorszag immobilienpolitikajat a kadari korbol meg allami letere sem engedi meg a magantulajdon letezeset..

  talan ezert volt hogx ujsagban nevezte us vezetes veszelyesnek magyarorszagot is..

  szives3n kipusztitja a magyar a sajat nepet is..mindegy milyen kulturszintet nezünk….vezetes vagy talicskas..sokan mai napig nem ertik hogy a szabadsag nem egyenlö a jogsertest szabadossaggal gyakorlassal..

  kadar janos szavai jutnak eszembe amikor azt mondta..parkolni autojukkal ott tudnask ahol a jog engedi.. mert sajatjuk az auto otthon vannak az orszag a maguke..

  ennek ellenere
  divat lett a nemet es svajci szinvonal majmolasa magyarhionban is ahol elvihetik a kinnt allo autot föleg ha lejart a müszaki..

  a tulajdon lakashoz es allampolgarsaghoz ill szemelyhez kötött..

  a tulajdon serthetetlen mint privatjog..a nemet jogban is..mivel ezt irta orban hogy neki minta..megis ellentmo9ndas hogy elviszi az allaminak latszo rendelkezessel a rendörseg is az autot..
  lakassal ugynez van..

  ön ill önök hol elnek dolgoznak es hol akarnak elni dolgozni..

  a regi kadar janos idejen ill a magyar forradalmi munkas-paraszt kormany idejen ideiglenes lakasbejegyzest irtak ha mas volt a lakas mint a munkahely szallasellatas cimen ..emlekeznek?

  a sajat adatokat es jogbirtokot tilos atruhazni.. mas mint a felhatalmazas..
  ez is igazolvanyadatok alapjan magyar allami igazolvany..
  akkor most hogyhogy nem nevezik jogsertönek azt hogy elveszik a sajat tulajdont az allam emberei?

  nem titok hogy meltanytalan jogi követeles semmi8s

  tehat meg az a rendöri igazoltatas is semmis es megszünteti a rendör statuszat ami meltanytalan..mert..jogsertöstatuszt vesz fel önkenyesen bizva abban hogy a polgar nem all ellen ahivatalos közeg elleni ellenallas cimü jogi fejezet hallatan..

  nos..lakhatast megszüntetni csak a lako van felhatalmazva amennyiben semmi jogsertöt nem tett..ill semmi nem indokolja lakasa megszünteteset..

  söt..hivatkozik a magyar allam a tarsadalombiztositasra is..aminek allampolgari alanyi jogu ellatasat az allami vezetes 1989 ota csökkenti..

  tehat az allam megszüntetni gyekszik az allampolgar otthoni biztonsagat bizalmat az allamban..

  george busch mondott: az amerikai szabadsag nem hasznalhato fel az amerikai szabadsag megszüntetesere..ezm itt hogy van?

  szoval maga alatt vagja a fat a magyar es szivesen mas alatt is..

  a kitelepült magyarnak pedig nem lesz azonnal allampolgarsaga..erthetö?allampolgari otthont igy megfenyegetni es gyakorlatban ezzel irtani a sajat nepet lathato es illetlen is..
  ehhez minek kölcsön..

 31. genya said:

  Féltesóm 4 éve él Angliában (kiment kalandvágyból), és tavaly nyár vége felé bizony kapott a NAV-tól ilyen jellegű felszólítást, összegyűlt neki nem is tudom, mennyi, de valahol 150.000 körül volt. Én rohangáltam a Haller útra részletfizetést kérvényezni neki, mivel nem tartózkodik itthon, így nem tudta ezt intézni. Tehát nem rémhír, létező dolog,

 32. Julianna Sz. said:

  Sziasztok!

  Mindazon felül, h felháborító es kb 10 éve nem vettem igénybe otthon semmiféle egészségügyi ellatast, lenne egy olyan kerdesem, h halottam olyanrol, h kiszamlaztak vkinek pár száz ezer forintot a NAV-tol, tb-re, es irt levelet, es utana n kellett kifizetni a tartozást. En Ausztriában vagyok egyéni vállalkozó, fizetek itt mindent de most otthon kaptam egy szamlat 2-300 ezer forintról, nyilvan durván 2 evet tudok itt igazolni, h itt fizettem de szeretnem ezt NEM kifizetni ezeknek a tolvajoknak!!!! Ha vki esetleg tudna tippet adni, h hova kell írni es mire kell hivatkozni azt megköszönem!

 33. Kata said:

  Mi 16 év után költöztünk haza a párommal az USA-ból, már mi is sokat hallottunk erről a büntetésről és hasonló rémhirekről. Tőlünk senki nem kérdezte merre jártunk, mit csináltunk és miért nem fizettünk. Lakcimünket sohasem változtattuk meg. Semmiféle tartozást nem követeltek tőlünk.

 34. Gabi said:

  Én szerettem volna fizetni otthon is TB-t, /mivel itt külföldön – Belgiumban -/ gyalázatos az orvosi ellátás. Közölték, hogy két helyen nem fizethetek egészségügyi hozzájárulást. Ki kellett töltenem egy nyomtatványt hogy külföldön dolgozom, s ennyi volt. Tényleg nem kell hinni mindenféle lejárató kampánynak.

 35. torgyik tibi said:

  Toresz-Szept-1,2014, Nem kell mindent elhinni ezeknek a csavargóknak!Az EU-ban oda megyek ahova akarok,ameddig ők igy állnak hozzánk melosokhoz!!!Csak a tb-t kell bejelenteni hogy más országban fogsz dolgozni,és ha majd meglessz az adott országban az EU kártyád,kérsz egy igazolást a kinti tb-től és beviszed a Magyar bohócoknak és bemutatod hogy hivatalosan dolgozol kint!!és nem fognak csesztetni!!! A 15-napos bejelentés müködne,ha valahol ezt nyilvánosan kijelentenék…de nekik az a jó ha nem tudod mert majd igy lop tőled egy kis pénzt!!!Én 7-éve vagyok kint a család fele othon ,,nem könnyű,, de nincs más választásom,probálom kihozni őket is !! Sajnos nem vagyok már fiatal de ha igy lehet csak megélni ,,nem én keztem a szemétkedést!!

 36. kinga said:

  HAHA! Egyebkent volt otthon egy kozlekedesi birsagom 2 eve hogy, hogynem ,de megtalaltak az USA cimemet ,pedig 1987-ben mentem el otthonrol.

 37. gabor said:

  Na most ossze csinàltam magam!Nem fogok 16 év utàn semmit fizetni a bagaméri tàrsasàgnak!De ez igy kamu ahogy van!

 38. Wabel said:

  Komolyan el hiszitek ezt a rémhírt? Gondolkozni sem árt néha! Ezzel riogatták az embereket a 2011-es osztrák, német munkaerő piac nyitása után is, illetve azzal, hogy a kinti jövedelmek után is kell majd itthon adózni… és mi lett belőle? Semmi! És miért? Mert rémhír meg suttogó propaganda… mert ezek a szarháziak ezt csinálják az 1900-as évek eleje óta!

 39. pzs said:

  Amig otthon vállalkoztam, azért tartoztam a NAV-nak, mert nem lehetett kitermelni a sok fizetnivalót. Vénségemre el kellett jönnöm, hátrahagyva a családomat, most ezért fogok tartozni a NAV-nak.

 40. xcomman said:

  Az a problema, hogy nem rajtatok lesz behajtva az az osszeg, hanem a legkozelebbi hozzatartozon/szulon aki itt el. Egyik haverom meselte aki nemetben dolgozik, hogy hasonlo kategorias felszolitast kapott amit nagyban leszart es a szulein akartak behajtani. Utana persze buntetessel egyutt kifizette… mas kerdes, hogy nem rokkant bele. :) Pontosan nem tudom milyen okbol tortent ez az egesz, de jol megjegyeztem, mert hasonlo kis szarsag volt. Mind1, igy is lehet rendezni a dolgokat, ezzel elerik, hogy soha tobbet ne jojjon haza.

 41. laura said:

  2 havonta 1 hírt olvasok el otthonról, mégis minden alkalommal felmegy a pumpa.

 42. hyde said:

  Se lakásom otthon, se vagyonom a határon belül. Hajtsàk be…max az országhatárt se lépem át többet. Mégis az állam van a népèrt vagy mi vagyunk az ő rabszolgáik?

 43. Krisztina Gyori said:

  Nezzem mar utana a NAV, hogy en, aki a kulfoldon elek, megis hanyszor vettem igenybe az otthoni egeszsegugyi ellatast az elmult 17 evben! Ugyan mar! Na, ha ez megvan, es talalnak erre vonatkozolag adatot, akkor kovetelhetik.

 44. Patakiné Aradi Mária said:

  Ja,látom már hogy az Amerikai Hírújság cikke! Nem vagyok regisztrálva náluk,így nem tudok hozzászólni ehhez a nagyon rosszul fogalmazott cikkhez! Nem kell “kijelentkezni” az otthoni címről,csak az egészségbiztosításból,hogy ne kelljen havonta fizetni a mindenkire kötelezően érvényes egészségbiztosítási járulékot.Mert az alapellátás sem jár ám ingyen! 6660.- Ft körül van /hó… ha nem dolgozol akkor is…igazán szép ez az ország…na,ezt fogja behajtani a NAV ,amennyiben nem lát befizetést és nem arról szól a dolog,hogy mindenkit üldözni fog,csak aki nem rendezte itthon a”számláját”!

 45. DomGuss said:

  Na ne! Itt is adozok meg majd megbuntetnek. El kell menjel a sajat orszagodbol mert nem tudsz vagy nem hagynak megelni es meg utana csak azert is piszkalnak mert elmentel….tetu egy orszag tetu politikusokkal. Szerencsere felveszem az itteni orszag allampolgarsagat a magyar utlevel meg megy a wc be Sajnos……

 46. Júlia Keller said:

  És ha kijelentkezem a lakásomból, akkor államosítják? (ismerős valahonnan?)

 47. lizbet székely said:

  Pár év és csak a nyugdijasok és az élősködők maradnak ebben az országban.Ki fog itthon dolgozni?Talán a nyugdijkorhatárt fel kellene emelni 70 évre nem ?Ugyis alacsony az a 65 év onnét már ,vagy még előbb a temető.Végül is ARBEIT MACH FREI !!! /munka szabaddá tesz/ .

 48. zsuzsanna kapas said:

  Hu, most de nagyon meijesztettek… 20 eve as USA-ban elek, eddig sem erdekelt, hogy mi megy otthon, ezutan meg annyira sem fog. Csak nem kepzeli az allam, hogy be tud rajtam vagy a hasonlo sorsuakon hajtani valamit…

 49. Maximuse said:

  Hű, micsoda fenyegetés ez a kint élők lassan egyre nagyobb részére nézve… Jó eséllyel haza se költöznek már (a legtöbbjük már most is csak akkor jön haza, amikor valami ünnep van vagy amikor a családot jönnek meglátogatni). Mégis hogy akarja a NAV behajtani rajtuk a pénzt?

 50. Miseta László said:

  Kérdem én mi jogon kellene nekem kijelentkezni az itthoni ingatlanomból ha kinnt dolgozom ? ha kimegyek dolgozni mert itthon nem akarok éhen halni akkor az ingatlanom elkell ajándékozni vagy nem is értem mit akar ez az ország! BIZTOSÍTSON MEGÉLHETÉST és akkor biztos lehet benne állambácsi hogy én itthon fogok dolgozni… de 90 ezerért ?! BIZTOSAN NEM !

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com