Több száz dolgozót bocsát el a Magyar Telekom

telekom_logo

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel a jövő évi létszámleépítésről és a bérfejlesztésről. A cég közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. De további mintegy 160 embert is elküldenek a “projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben”. A dolgozókat év végéig küldik el – közölte a cég.

Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja
- áll a közleményben.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki, melynek jelentős részét 2017 negyedik negyedévében könyveli el a Telekom.
A társaság közölte azt is, hogy munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztést kapnak 2018. január 1-jétől.
Az intézkedések következtében várhatóan a munkaerő költségek nem változnak 2018-ban 2017-hez képest.
A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.
Forrás: MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com