Tízszer annyi pénzért adja az ételt a Gundel étterem a földi halandóknak, mint amennyiért Orbán Viktort eteti a Várban

karmelita

Füstölt csülkös bablevest 300 forintért, burgonyafőzeléket 300 forintért, sertéssültet 800 forintért ehet majd új helyén a Miniszterelnökség munkatársai az átalakított karmelita kolostorban a Gundel menzáján – derül ki a hvg.hu cikkéből.

A portál cikke nyomán korábban mi is megírtuk, hogy a Gundel nyerte el a megbízást a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésére, Orbán Viktor kommunikációért felelős embere, a kormányfő Facebook-oldalát is kezelő Kaminski Fanny előzékenyen küldött két fotót azt bizonyítandó, hogy hiába egy nemzetközileg elismert luxusétterem főz majd rájuk, az valójában egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal.

etlap karmelita

Fotó: Miniszterelnökség

A somlói galuska például csak 260 forintba kerül majd a tárca éhezőinek.

Az egyik fotó azt mutatja, ahogy a kormányfő a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely társaságában szolidan, tálcáról étkezik.

Fotó: Miniszterelnökség

Összehasonlításként annak már mi néztünk utána, hogy a Gundel étteremben a földi halandók mennyiért lakhatnak jól. Míg a miniszterelnökségi menzán egy húsleves 300, a roston sült csirke sajtmártással 900, köret 360, és a már említett somlói galuska 260 forint, addig a 14. kerületi Gundel étteremben egy hasonló menü ennek sokszorosába kerül. Újházi tyúkhúsleves 2700, tanyasi csirke 2 fogásban 5900, somlói pohárkrém 2700 forint. 

Így a miniszterelnökségi munkatársak 1820 forintból pukkadásig jóllakhatnak, addig a tárcán kívül rekedtek 11 300 forintért ebédelhetnek.

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com