Tiborcz végig az igazgatóságban ült

tiborcz

Bár Lázár János Simicska Lajoson szeretné elverni a port, az OLAF-által vizsgált 35, szabálytalannak talált Elios-projekt közül mindössze háromnál esett a Közgép-érára a felhívás kiírása vagy az Eliosszal való szerződéskötés, Tiborcz István pedig végig ott ült az igazgatóságban, akkor is, amikor a tulajdonosi jogköröket a Simicska-cég gyakorolta – írja a 24.hu.


A Közgép 2013. június 3-ig volt tulajdonos az Eliosban, majd két vagyonkezelő cégen keresztül visszatértek az alapítók, Erdei Bálint és Tiborcz István. A pénzek is ekkor kezdtek ömleni, ráadásul a távozó Simicska-cég a kasszában hagyta a 2013-as nyereséget, az Elios így tömött kasszával vágott neki az uniós közvilágítási projekteknek. A cég 2014-et már több mint 470 milliós eredménnyel zárta, de a pénzt rögtön ki is fizették osztalékként, döntő részét Tiborcznak.

Orbán Viktor veje végül 2015-ben vált meg az Eliostól, amikor a mérleg már 972 milliós pluszt mutatott, a vevő pedig az a Paár Attila volt, akinek cége, a West Hungária Bau számos hatalmas közbeszerzést söpörhetett be.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com