Tiborcz István beperli Karácsony Gergelyt, mert ő Orbán Viktor vejeként nem közszereplő

tiborcz istván

Az nem tetszik neki, hogy az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje róla nevezte el a luxusingatlan-adót, amelyet megválasztása esetén bevezetne Budapesten.

Karácsony Gergely zuglói polgármester a főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amelynek értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakások építésre költenék.

Az Index elérte Tiborcz Istvántot, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni. Elmondta, hogy különösebben nem vette zokon a szerinte csak a kampánynak szóló adójavaslatot, de miután a Kúria kimondta, hogy nem közszereplő, ezért

nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét, ezért jogi lépéseket tesz, személyiségi jogi pert kezdeményez.

– Ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra – mondta Orbán Viktor veje a lapnak.

Karácsony Gergely – Kunhalmi Ágnessel az oldalán – tegnap Mészáros Ágnes és férje, Homlok Zsolt javában épülő budaligeti villájának kerítésére akasztott fel egy Tiborcz-csekket. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint Mészáros Lőrinc lányának az ingatlan után évi félmillió forintos luxusadót kellene fizetnie. 

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com