Tiborcz és Mészáros cége lezárta Aligán a Balaton partját, nem tudnak fürdőzni a helyiek és a nyaralók

balatonaligarcha, Fotó- Facebook:Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Sorompó fogadja azokat, akik a megszokott strandolásra vagy horgászásra indulnának az egykori aligai partüdülőhöz – írja a hvg.hu. A területet január végén szerezte meg Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cége, az Appeninn Holding,

a helyiek szerint ez a település egyetlen elérhető partközeli szakasza, amit most elzártak előlük.

Az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese, Bukovszki András azt mondta a lapnak, hogy a móló felé tartó utcaköz sorompóval való lezárása egyértelmű, hogy a gyalogosok közlekedése ellen irányult, a lezárástól beljebb pedig már kerítés épül.

Idén még meglehetősen szabadon lehetett használni a partszakaszt és a mólót, azonban az Appeninn azért kezdeményezte a lezárást, mert állítása szerint a horgászok szemetelnek a mólónál. Ezt a horgászok kikérték maguknak, és bár a polgármester moderálni volt hivatott a vitát, inkább lezárta a közelmúltban tartott fórumot.

A helyi üdülőtulajdonosok is fel vannak háborodva, Fekete Barnabás polgármester egyébként hozzájuk hasonlóan vitatja, hogy ki lehetne őket zárni a területről. Fekete szerint az államnak (értsd: az Orbán-kormány) kellene megállapodnia a terület használatáról Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel, pontosabban a holding vezetésével arról, hogy közösségi használatban maradhasson a partszakasz.

Nem Aliga az egyetlen, ahol rosszul jártak a helyiek a kormányközeli vállalkozók terjeszkedése miatt. Keszthelyen a part menti területeket sorra vásárolták fel a Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinc köreihez köthető vállalkozások, így ott ők dönthetnek a part használatáról. Az utolsó szabad partszakaszra a városban ráadásul egy kutyás élménypark kialakítására adtak ki engedélyt.

168óra

Fotó: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com