Theresa May hajlandó lemondani

theresa may

A brit miniszterelnök azt mondta a konzervatív képviselőknek, hogy még a Brexit-tárgyalások következő köre előtt távozik hivatalából.

May bejelentésében arról beszélt, hogy az elmúlt, Brexittől terhelt időszak embert próbáló volt az egész országnak és a konzervatív pártnak is.

Hozzátette, hogy ezzel együtt majdnem készen is állnak arra, hogy új fejezetet nyissanak, és fényesebb jövőt építsenek, azonban mindenek előtt be kell fejezni az aktuális feladatot. Azzal folytatta, hogy

nagyon tisztán érzékeli a pártban uralkodó hangulatot, miszerint erős az igény egy új megközelítésre és vezetésre a Brexit-tárgyalások második körében. És ő ennek nem fog az útjába állni.

May azzal folytatta, hogy készen áll hamarabb elhagyni a munkáját, mint eredetileg szándékában állt, mert ezzel azt teszi, ami az országnak és a pártjának a legjobb. Végül arra kérte a képviselőket, hogy álljanak ki a Brexit mellett, hogy végrehajthassák “történelmi kötelezettségüket” – hogy véghezvigyék a brit nép akaratát, és simán és rendben kilépjenek az Európai Unióból.

Forrás: MTI/Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com