Teljesen eldeformálódott a teste a mélytengeri halásznak, mert túl gyorsan jött fel a víz alól

mélybúvár

Az izmai körül megragadt a nitrogén, és hatalmas, testen belüli lufikat képezett benne, ami majd’ 31 kilós többletsúlyt jelent.

Alejandro Ramos Martinez mélytengeri halász, legalábbis eddig az volt, mert valószínűleg nem merül többé. Legutóbbi merülése után ugyanis – egyelőre ismeretlen okokból – túl gyorsan jött vissza.

A teste ettől teljesen eldeformálódott: közel 31 kilós többletsúlyt szerzett, amit a vérében lévő, hatalmas buborékokká növő nitrogén okozott.

Alejandro, amellett, hogy bele is halhatott volna mindebbe, dekompressziós betegséget kapott, ami az óriásira dagadó ízületek mellett rosszulléttel, szédüléssel, fejfájással, köhögéssel és akár agykárosodással is járhat. Az ő esete azonban egyedinek számít, az izmai körül benn rekedt nitrogénnel.

a

r

rr

rrrrrr

Az orvosok eddig a nitrogéntöbbletnek körülbelül 30 százalékát tudták eltávolítani, a többit azonban valószínűleg csak műtéttel tudnák. A beavatkozás azonban túl veszélyes, ezért egyelőre csak tanácskoznak azon, hogyan segítsenek Alejandrón.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com