Tanulmányútra hívta Orbánt egy belga város, ahol 130 nemzetiség él együtt, mégis gazdag, kedves és biztonságos

Bart Somers, Mechelenből

Látogatásra hívta Orbán Viktort egy belga kisváros polgármestere, ahol több muszlim él, mint Szlovákiában és Magyarországon együttvéve – írja az EUObserver nyomán Zoom.

Bart Somers, a Brüsszeltől északra fekvő Mechelen első embere a lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a 90 ezres városban 20 ezer muszlim él,

de ez az égvilágon semmi problémát nem okoz, a lakosok tökéletesen kijönnek egymással.

„Egy gazdag, biztonságos és kedves kisváros a miénk. Úgyhogy Orbán Viktornak azt üzenem, jöjjön el egyszer hozzánk és nézze meg, hogy együtt élni is lehetséges” – mondta.

A flamand politikus 2016-ban megkapta a világ legjobb polgármesterének járó díjat (World Mayor Prize) a menekültek integrációjáért végzett munkája elismeréséül.

A flamand városban 130 különböző nemzetiség él, minden második gyermeknek külföldi ősei vannak. Mechelen húsz éve a gyermekszegénység, bűnözés és munkanélküliség terén az egyik legrosszabb helyen szerepelt a belga városok között.

Mára a helyzet teljesen megváltozott, és a legjobb mutatókkal rendelkezik.

A polgármester Orbán Viktorról és a hozzá hasonlókról azt tartja, hogy elutasítják a változást, és kiforgatják az értékeket, hogy falakat építsenek a társadalomban.

Fotó: Forrás: Wikipédia


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com