Tállai András szerint az EU nem csökkentheti a szegényemberek adóját, mert az rossz Magyarországnak

tállai

Tállai szerint az általános áfacsökkentés mellett semmilyen észérv nem hozható fel.

A magyar adócsökkentések fedezetét részben elvonná az az Európai Parlament által elfogadott javaslat, amely 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) normál kulcsát – jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjújában. Tállai szerint ha az áfa felső kulcsát a mostani 27 százalékról 25-re csökkentenék a magyar döntéshozók, akkor a költségvetést azonnal több száz milliárd forintos bevételkiesés érné, ebből az összegből azonban nagyon keveset, talán semmit sem találnának a tárcájukban a családok, a fogyasztók. Úgy véli, a pénz legnagyobb része a kereskedőknél landolna.

„Azért van idehaza magasabb áfa, hogy a lehető legkisebbre lehessen csökkenteni az szja-t és a cégek adóit, miközben kedvezményekkel támogathassuk a családokat, az új és újabb munkahelyek teremtését”

– jelentette ki.
Hozzátette, hogy egy-egy fontos árucikknél vagy szolgáltatásnál lehet értelme a forgalmi adó jelentős mérséklésének. Elmondta: az állam bizonyos esetekben határozhat úgy, hogy eltekint az adóbevétel legnagyobb részétől, ám ezt a döntést csak a feketegazdaság elleni harc vagy az indokolhatja, hogy az adott árucikket a legszegényebbek közül is sokan vásárolják.

„Az általános áfacsökkentés mellett azonban most semmilyen ilyen vagy más észérv nem hozható fel”

– mondta Tállai az interjúban, hozzátéve, hogy egy ilyen lépés a magyar versenyelőny eltüntetését hozná magával.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com