Tállai András az EU elleni küzdelemre utalt azon az avatóünnepségen, amelyen az EU-s pénzből felújított muhi emlékművet adta át

tállai

Átadták a muhi csata megújult emlékművét, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község határában, a Sajó és a Hernád összefolyásánál szombaton – írja az MTI.

Az emlékművet Tállai András volt NAV elnök, a a Pénzügyminisztérium államtitkára, választókerület fideszes országgyűlési képviselője adta át, aki az az avatóünnepségen azt mondta: – Emlékeznünk kell bátor elődeinkre, akik mindent megtettek azért, hogy a nemzet túlélhesse a történelem viharos évszázadait. Szerinte csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri a feláldozott életek értékét, mert a múlt emlékezete nélkül jövőnk sem lehet.

Tállai András beszélt a jelenkor kihívásairól is. Ezek egyike a kétfrontos harc, amelyet Magyarországnak kell vívnia. – Meg kell küzdenünk azokkal, akik veszélyt jelentenek évszázados keresztény kultúránkra, és meg kell győzni azokat is, akik nem ismerik fel ezt a veszélyt. Bár az MTI híréből ez nem derül ki, Tállai András valószínűleg arra az Európai Unióra gondolt, amelynek a bevándorláspolitikája miatt az Orbán-kormány tavaly Állítsuk meg Brüsszelt! felkiáltással indított kampányt, és amelynek a pályázaton elnyert támogatásából, a a Széchenyi2020 program keretében kapott 21 millió forintból Muhi önkormányzata felújíthatta a balesetveszélyessé vált emlékművet. Az 1241. április 11-12-én zajlott csatában a tatárok megsemmisítő vereséget mértek a magyar seregre, ennek állított emléket 1991-ben a Vadász György és Váncza László terve alapján készült emlékmű, egy sírhantot jelképzelő dombon hetvenegy nagy fakereszt.

168óra

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com