T-Mobile-os vagy? Akkor vigyázz, mert itt egy új átverés Magyarországon!

csalók

A napokban megszaporodtak a bejegyzések bizonyos külföldi, ismeretlen telefonszám hívásokkal kapcsolatban. Az érintettek folyamatosan csengő telefonról számolnak be, majd ha végül felveszik, senki nem szól bele.

Az érintett telefonszámok, amelyről bejövő hívást semmilyen esetben se vegyetek fel: +38278400301 és+38278400302. A linkekre kattintva elolvashatod a beszámolókat. Az ország hívókód szerint ezek a számok Montenegróból származnak. A hívók csalók, angol kifejezéssel scammer-ek. A hívás során megpróbálják ellopni az iPhone Apple ID-d, vagy Google fiókod hozzáférését, attól függően, hogy iPhone vagy Android típusú telefonnal rendelkezel.

Több tucat T-Mobile-os ügyfél panasza

Az eddigi beszámolók alapján elsősorban a Telekom ügyfeleit érinti a zaklatásnak tűnő hullám, amelynek valódi oka vélhetőleg a hozzáférések megkaparintása. Amennyiben a fenti két telefonszám közül bármelyik keresne, ne vegyétek fel azt. Érdemes a szolgáltatót megkeresni a hívószám tiltásával kapcsolatban is.

Mindenesetre, ha megtörtént a baj, akkor javasolt azonnal megváltoztatni az érintett fiókok jelszavait és a telefonokon is gyári helyreállítást végezni. Amennyiben az itt használt jelszó egyezik bármelyik fontosabb hozzáférésedével (GMail, Facebook, stb.), akkor azoknak is érdemes a jelszavát lecserélni.

Laptopszaki/Gergő


27 Comments

 1. AbdulMahari70 said:

  Úgy van dőljetek csak be a hoax-nak… De tudjátok mit? Ha valaki elmondja nekem, hogy lehet gmail-t vagy facebook-ot feltőrni egy egyszerű hívással akkor azonnal elnézést kérek tőle. Gyanítom ez nem fog előfordulni…

 2. Nokia said:

  Az én telefonomon nincs operációs rendszer. Egyszerűen telefon. Na, arról lopjanak el valamit.

 3. Gergő said:

  Engem ma erről a szenegáli számról hívtak, elég kétes: +221 70 635 77 20

 4. Nagy Nikolett said:

  Épp ma hívtak 3x is de nem ezekről a számokról hanem erről :+4915171074296 de gondolom akkor ez is egy ilyen próbálkozás lehet…

 5. sefa.hu said:

  Minden hívás fogadása ingyenes, kivéve ha külfoldön vagy a mobiloddal. Ha a határhoz közel laksz, elöfordultat hogy átlépsz a hálozattal, na igy már lehet fizetös a hivásfogadás.

 6. zweistein said:

  “Hogy rakhattok ki ekkora hülyeséget? Belföldön minden hívásfogadás díjmentes.”

  Ja. Kivéve az emelt díjas. :)

 7. hp said:

  Hogy rakhattok ki ekkora hülyeséget? Belföldön minden hívásfogadás díjmentes.

 8. Gállné Márton Henrietta said:

  Engem is hívogat de a vége 79. szoval +38278400379
  Egyből ki is nyomtam.

 9. brake said:

  Vannak érdekes emberek akik inkább belekötnek a cikkbe mintsem megköszönjék a figyelmeztetést. 1.IOS és android platformot támadják mert azokon esetleg tárolhatod a bankszámlád adatait is amit aztán fel tudnak használni. 2. Hogy mit tesznek a fiókoddal az teljesen mellékes. Nem hiszem hogy örülne neki bárkiis hogy feltörik pl a facebookját aztán mindennek lehordó trágád üzeneteket írogatnak a nevében.

 10. Rob said:

  Hihetetlen ez a vilag.Hogy az emberek mindent elhisznek.En is csinalok valami hasonlot komolyan mostmar.Ha otthon hagyod az Androidos Tmobilos telod na meg a kis feleseged.akkor jon egy szam es teherbe ejti az asszonykat.Vigyazzatok ne menjetek ferjek dolgozni mert kis Android fel csinalja az asszonyt.Most komolyan egy bejovo szamrol beszelunk ,nehogy mar ilyenen kattogjon valaki ,mert ezzel az erovel dobd ki a telefonod ,dobd ki az autod,dobd ki az osszes elektronikus vackodat es mennyel ki az erdobe nomadkodni .Igaz ott nincs semmi de legalabb biztonsagba vagy(maximum az unalom ol meg ,vagy egy rablo mert vedtelenul ulsz egymagadba)

 11. Róóland said:

  Engem Orbán Viktor hívogat mert tudja hogy nálam van a telefonja, a magyar atomrakéta indítókódjaival… Azt mondja hogy vissza kéne adni de izibe mert Putyin morzsolgatja a mogyoróit

 12. Dog said:

  Számomra az a fura, hogy 1 hang hívás hogy tud adat folyammá módosulni? Ha ez így lenne, akkor mind Android, mint IOS.t kellene a kukába dobni, nem a telefonszolgáltatókat szapuli, hogy miért nem tiltja ki ezt v azt a számot!!!

 13. sms said:

  Mi van akkor. ha nem vettem fel, de sms-ben megkérdeztem, ki az…?

 14. WoodooLine said:

  Nos. Érdekes cikk, de azért van némi ellenvetésem, mi szerint egy telefonhívással nem kapcsolódik adatosan a telefonomhoz, a másik pedig az. Mit érnek ezzel el? elolvassák az ex nejemmel való trágár beszélgetéseimet? Vagy el tudják olvasni a NAV-tól kapott leveleimet? (Nos ezeket akár vihetik is és fizethetik is ki :D ) Azért üzenem a cikk írójának, hogy 1; nézzem utánna milyen tipusu telefonok vannak és milyen operációs rendszerekkel 2; ha már pánikot akar kelteni, akkor legalább a technikával legyen tisztában.

 15. haverr said:

  Androidon lehet tiltani hivoszamokat. Minek akkor kérni a szolgaltatot

 16. Terka said:

  Nem nagyon kell elbagatelizálni: nekem spec az átutalásokhoz dobott kód is megjelent eddig e-mailen. Ha valaki hozzáfér, simán tudja használni a bankszámlámat.
  Gáz, szerintem.

 17. Kitty said:

  Engem mar egy hete folyamatosan hivogat a ’382′-es szam….. :@

 18. unique said:

  Nekem +38 országhivószámmal 5993619999 augusztus 1.en 23:25 kor sms érkezett :/ :Di ste? …

 19. Simi said:

  Miért nem tiltja a szolgáltató egyből .. miért kell mindenkinek kérni ?? ezt a számot nem kapcsolja és kész .. olyan bonyolult ??

 20. farkas andrás said:

  engem is hívogat de a vége 79. szoval +38278400379

 21. dimitrij said:

  engem az 510-0505-ről hívtak, fájdalommentes végbéltükrözésről szerettek volna tájékoztatni… :)

 22. Macika said:

  OK.
  És ha megszerezték az Apple ID-met vagy a G-mail fiókom címét, akkor mit tesznek vele?
  Felíratkoznak a nevemben egy gay-pornó oldalra?
  És akkor mi van???

  Én elhiszem, tudom, hogy vannak egyes beteg emberek, akik otthon arra verik, hogy befosatják a hozzá nem értő embereket.
  De csak egyetlenegyszer is találkozzak egy ilyennel IRL, örök emlék lesz a találkozásunk!!!

 23. Gábor Mihály said:

  “attól függően, hogy iPhone vagy Android típusú telefonnal rendelkezel” Ti aztán marhára képben vagytok :D :D iPhone vagy Android típusú telefon :D :D :D :D fekszek :) :) :)

 24. TAZLACI said:

  Engem is hívtak többször erről a számról: +3615100501

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com