Szundi-funkciót tesztel a Facebook a jövőben

facebook-ujdonsagok-01

Iparági lapok írtak arról a napokban, hogy új funkciót tesztel a Facebook, amitől azt remélik, hogy a felhasználók kevésbé fogják majd idegesítőnek találni a sokszor tényleg nagyon idegesítő feedjüket. 

A funkció lényege, hogy lehetőségünk lesz elnémítani ismerősöket, oldalakat és csoportokat is. A némítás 24 órától kezdve akár 30 napra is kiterjedhet.

Eddig is volt eszköz arra, ha idegesítővé vált ismerősünkből kevesebbet akartunk viszontlátni a Facebookon, de törölni valamiért nem akartuk, nem mertük: le lehetett iratkozni a posztjairól. Az új funkció viszont csak átmenetileg szűri majd ki ezt az embert, és az általunk megszabott idő után ismét visszatérnek majd a posztjai a falunkra. 

A funkció egy másik potenciális előnye akkor jöhet majd elő, ha egy amúgy általunk kedvelt ember éppen valami szörnyű tripben van, és egy héten át csak számunkra teljesen érdektelen dolgokról posztol emiatt. Innentől be lehet majd állítani, hogy ezt az időszakot nem szeretnénk követni, de utána mehet minden tovább a régiben.

A Szundi névre keresztelt funkció egyelőre tesztüzemben van, de állítólag vannak már felhasználók, akik már hozzáférhettek.

(Verge)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com