Szinte lehetetlen lesz új lakáshoz jutni Magyarországon

epitkezes-d000237083c7a859056b1

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője szerint az öt százalékos lakásáfa eltörlése várhatóan drágulást okozhat az ingatlanpiacon. Elmondta: 2019 végével szűnik meg a kedvezményes áfakulcs, majd visszaemelkedik 27 százalékra, vagyis várhatóan 21 százalékkal fog megemelkedni az új építésű lakások ára.

Kiemelte: ez önmagában befolyásolni fogja a használt lakások piacát és árát is.

Virovácz Péter szerint nagy drágulást tapasztalhattunk eddig is, azonban ez ennek az intézkedésnek köszönhetően akár folytatódhat is. Véleménye szerint jelenleg nem feltétlenül jó irányba haladnak a dolgok, ami az áremelkedések tempóját illeti.

Azokat is érinti ez az intézkedés, akik hitelből szeretnék finanszírozni a lakásukat, hiszen problémák adódhatnak a hitelfelvétellel is, hogy mikor kapják azt meg, mikori a szerződés, és az ingatlan mikorra készül majd el – hangsúlyozta az elemző.

Hozzátette: számos információ van arról, hogy csúszások tapasztalhatóak az építőiparban, vagyis akár fél-egy évet is csúszhatnak a projektek. Finanszírozási oldalról is komoly problémákba lehet majd ütközni – mondta.

Forrás: Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com