Szijjártó egyértelművé tette: az oroszokkal vagyunk Trump ellenében

szijjártó2

A magyar kormány részéről elsőként, röpke hét órával a történtek után Szijjártó Péter külügyminiszter reagált az Egyesült Államok haditengerészetének péntek hajnali rakétatámadására, amivel Bassár el-Aszad hadseregének keddi, vegyi fegyvert bevető, a nemzetközi jog szerint emberiesség elleni bűncselekménynek számító támadását torolták meg.

Az egyoldalú, és a legfrissebb amerikai bejelentés szerint egyedi, tehát nem egy szélesebb kampány kezdetét jelző akció óta az USA európai szövetségesei sorra támogatásukról biztosították Donald Trumpot döntésében.

Szijjártó Péter külügyminiszter ezt egyelőre elmulasztotta. A minisztérium az MTI érdeklődésére ugyan elismerte, hogy “mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ilyen szörnyűségek ne történhessenek meg”, de magát a válaszcsapást nem üdvözölték.

Ehelyett a tárgyalásos rendezés halaszthatatlanságáról és az ISIS elleni harc fontosságáról értekeztek. Ahogy a minisztériumot vezető Szijjártó Péter is, aki pénteki gyöngyöshalászi gyárlátogatásán, az Apollo Tyres új abroncsgyárának avatásán arról beszélt, hogy amerikai-orosz megállapodás nélkül nem lehet feloldani a szíriai konfliktust.

Nem túlságosan pesszimista az a kijelentés, hogy ettől most vagyunk a legmesszebb

- sajnálkozott, de azt azért ő is hozzátette, hogy a vegyi fegyverek “bármilyen típusú” bevetését Magyarország is “a leghatározottabban” elítéli.

(MTI)


One Comment;

  1. Kiss-Dobos László said:

    Ebben a kérdésben igaza van! Mivel nincs bizonyítva, hogy valóban a szír kormány volt ezért a felelős. Másodszor az Egyesült Államoknak semmiféle erkölcsi alapja nincs más országokat ezért elítélni. Nem ők dobtak le két atombombát Japánra ártatlan emberek és köztük számtalan gyermek életét kioltva? És a Vietnamban általuk használt vegyi fegyverek, azok semmik voltak? Az egész mostani terrorveszélyt az ő politikájuk provokálta ki! Mindenütt beavatkoznak, felfordulást csinálnak. Sztálin hozzájuk képest egy elsőáldozós szűz leányka volt! Piszok szemét banda!

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com