Szem nélküli, rémisztő lényt sodort partra a hurrikán Texasban

szörny

A Harvey hurrikán miatt sodródhatott partra az a furcsa lény, amit most biológusok is vizsgálnak.

Döbbenetes, ijesztő, szem nélküli, angolnaszerű lényt mosott partra a víz Texas City-nél a Harvey hurrikán után - írja a The Sun.

A következő képeket még szeptember 6-án posztolták a Twitterre – és tényleg eléggé bizarrak.

Sokszor röppen fel hasonló hír a bulvároldalakon, miszerint azonosítatlan szörnyet mosott partra a víz valahol, ám rendszerint utólag kiderül róluk, hogy kamu. Most azonban talán bizonyosságot ad a történetnek, hogy egy bizonyos Preeti Desai, a National Audubon Society (egy 112 éves, nemzetközi környezetvédelmi nonprofit szervezet) közösségi média-menedzsere posztolta a képeket.

Itt vannak a képek, a Twitteren:

 

Ahogy a képeken is látható, az óriási, hurkaszerű “izé” tényleg elég rémisztő, főleg az, hogy a képeken nincs szeme, rengeteg éles foggal, illetve valami hosszú farokszerű nyúlvánnyal is rendelkezik.

Preeti azt mondta a SUN-nak, hogy amúgy is nagyon érdeklődik a természet és az állatok iránt, de a látvány, ami Texas City partjainál fogadta, egy kicsit lesokkolta. A nő először valami angolna-szerűre tippelt, végül a kollégáinak sem sikerült azonosítania.

“A Twitter ilyenkor tökéletes választás. Rengeteg biológus, kutató, tudós nyomkodja nap mint nap, aki segíthet kideríteni, mi a fene ez” – mondta Peeri a Sunnak. A nő azt is elmondta a lapnak, hogy a legtöbben valami angolna-szerűt tippelnek a képek alapján, de napokig senki nem jelentkezett a megoldással.

A The Sun kommentszekciója sem segített a megoldásban. “Ez egy átlagos texasinak tűnik” – írta az egyikük. “Nem, ez Gemma Collins” – jött a válasz. Reméljük, az angol tévés sztár ezt nem olvassa.

Aztán olvasgattunk mi még kicsit a brit médiában, mert arra gondoltunk, hogy az egész egyébként ettől még simán lehet kamu. Hiszen, bár a Daily Mail is beszámolt az esetről és szintén megszólaltatta a környezetvédelmi szervezetet, egy videónak például mi jobban örülnénk, mint ezeknek a képeknek. Aztán megtaláltuk a BBC cikkét,

amiben idézik Dr. Kenneth Tighe biológus válaszát, aki szerint ez egy agyarfogú kígyóangolna.

Ez a lény az Atlanti Óceán nyugati részén, 30 és 90 méter mélység között él. Reméltük, hogy nem Gemma Collins az.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com