Szájer: Teljes jogú tagok vagyunk az EPP-ben, és magas posztokat is betölthetünk

szajer jozsef

Hamisak azok a hírek, hogy a fideszes képviselők ne lennének teljes jogú tagok az Európai Néppárt frakciójában. Bármilyen magas posztot betölthetnek – twittelte a Néppárt első alelnöke. Szájer József szerint aspirálnak is az egyik legfontosabb európai parlamenti bizottság elnöki posztra, maga Szájer azonban már nem indul a néppárti frakció alelnöki posztjáért – erről a politikus nyilatkozott az atv.hu-nak.

Nem felelnek meg a valóságnak azok a hírek, hogy a fideszes képviselők ne lennének teljes jogú tagjai az Európai Néppárt brüsszeli parlamenti frakciójának – ezt Szájer József, a magyar delegáció vezetője nyilatkozta az atv.hu-nak. A fideszes politikus felhívta a figyelmet, hogy a néppárti frakció alapszabálya nem ismer felfüggesztett státuszú képviselőt, ez az alapszabályban nem is létezik. Teljes jogú tagként pedig bármilyen pozíció nyitva áll a fideszes képviselők előtt is, indulhatnának a frakció alelnöki posztjáért, de az Európai Parlament alelnöki posztjáért is.

Viszont mivel a Fidesz-delegáció a harmadik legerősebb csoport lett az Európai Néppárt parlamenti frakciójában - erről részletesen itt írtunk, ezért jelentős mértékben kibővültek a lehetőségeik. Így most komoly, az Európai Parlament egyik legfajsúlyosabb bizottsága elnöki posztjára is megnyílhat a lehetőség – mondta

Szájer József munkatársunknak, aki „történelmi” lehetőségként említette meg, hogy egy fajsúlyos bizottsági posztot megpályáznak. Ezért – nyomatékosította Szájer József – ő úgy döntött, hogy nem indul a néppárti frakció alelnöki posztjáért.

Már 15 éve betölti és a nyomás is nagy volt rajta, de nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel. Szájer József azt egyelőre nem árulta el, hogy melyik az a nagyon fontos bizottság az Európai Parlamentben, amelyiknek az elnöki posztját szeretné a Fidesz-delegáció megpályázni.

Mindeközben Gonzalez Pons, a néppárti frakció első alelnöke kitweetelte: „Azok a hírek, hogy a Fidesz-képviselők nem teljes jogú tagjai az EPP-csoportnak, hamisak, bármely pozíciót betölthetnek fideszes képviselők is, mert teljes jogú tagjai a néppárt frakciójának. A Fidesz nem felfüggesztett státuszú az EPP-frakcióban. A felfüggesztés alapszabályunkban nem létezik.”

atv.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com