Súlyos vád Andy Vajna ellen, mit lép rá Polt Péter?

andy-vajna

Pálfi György Veiszer Alinda műsorában árulta el, hogy végül miért nem lett a Toldi-filmből semmi. A teljes adás kedd este tizenegytől lesz majd látható, ám a műsorvezető már hétfőn megosztott egy velős részletet az adásból a Facebook-oldalán.

A rendező ebben elmondja, hogy Andy Vajna filmipari kormánybiztos a Toldiról szóló nagyszabású történelmi eposz tíz százalékát az üzlettársaival akarta finanszírozni, cserébe azonban igényt tartott volna a film összes jogára – írja az Index.

Felálltam, borítottam az asztalt, és azt mondtam, hogy én ilyen bűnügyekben nem veszek részt – mondta Pálfi.

Mint ismert, a Toldi gyártási költségét 2,5 milliárd forintra becsülték, az összeg jelentős részét pedig a Filmalap állta is volna, a film végül mégsem valósult meg. Pálfi szerint Vajna miatt, Vajna szerint meg Pálfi miatt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy Vajna beleszólt a munkába, azt szerette volna, ha az akciójeleneteket egy általa kiválasztott személy rendezné. “Erre azt mondtam, hogy egy állami finanszírozó szervezetnek nem az a feladata, hogy meghatározza, kikkel dolgozom” – mondta Pálfi az Indexnek adott 2014-es interjújában. A rendező nyilatkozatai ellenére a Filmalap a rendező következő filmjét, Az Úr hangját 600 millió forinttal támogatta.
Forrás: Index

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com