Soros György üzent a CEU közösségének

soros gyorgy

A CEU-nak biztos a jövője – ígéri.

Üzenetben fordult a CEU közösségéhez, oktatókhoz, hallgatókhoz Soros György. Az üzenetben emlékeztetett: az amerikai diplomák budapesti kiadásának ellehetetlenítésével Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra kényszerítette a CEU-t, hogy az Egyesült Államokban akkreditált képzéseit Bécsbe vigye.

Ennek ellenére a CEU eltökélt abban, hogy a továbbiakban is folytasson mind tudományos, mind a tágabb közönség számára nyitott programokat budapesti kampuszán – ebben számíthat a Nyílt Társadalom Alapítvány segítségére, valamint az én személyes támogatásomra – tett ígéretet.

Az üzenetben meg is erősítette azt a júniusi bejelentését, miszerint a CEU-nak biztos a jövője: a Nyílt Társadalom Alapítvány növelni kívánja az egyetem pénzügyi alapját.

“Szeretném megköszönni a CEU közösségének a Michael Ignatieff elnök-rektor vezetése alatt – a nehéz körülmények ellenére – tanúsított kitartását és az intézmény iránti lojalitását. Ugyancsak hálás vagyok azért a támogatásért, amelyben az egyetem részesült a magyar és a nemzetközi akadémiai világ részéről. Ez a támogatás hozzájárult ahhoz, hogy a CEU az akadémiai szabadság világszerte ismert szimbólumává váljon” – zárta az üzenetet Soros György.

nepszava.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com