Sok településen nem tudnának választásokat tartani, akkora a munkaerőhiány

munkaerő1

Az állam lasszóval kénytelen dolgozókat fogni: több mint 3000 közalkalmazotti és köztisztviselői helyre keresnek embert, főleg tanárokat és orvosokat.

Folyamatos munkaerőhiánnyal küszködik a Földművelődésügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint 2014 júniusa óta a kormányportálon 766 álláspályázatot hirdettek meg, ebből 247 pozíció tartozott a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az önkormányzatnál dolgozó tisztviselők január 12-15. között fognak sztrájkolni.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy pontos számokat nehéz mondani, ugyanis 2016 első negyedéve óta nem érkeznek be az üres álláshelyekről szóló adatok a Központi Statisztikai Hivatalhoz. A kozigallas.gov.hu oldalon – amelyet a Belügyminisztérium működtet – több mint 3000 közalkalmazotti és köztisztviselői helyre keresnek embert, főleg tanárokat és orvosokat.

Ha most vasárnap rendeznék a választást, sok településen elmaradna,

mert már a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti a szakemberhiány. Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint a közszférában dolgozó 680 ezer ember között nincs egyetlen elégedett sem.

A MÁV-nál több mint 250 embernek lenne helye, főleg pályamunkásnak és kocsirendezőnek, ráadásul itt 35 ezer forinttal megjutalmazzák azt a dolgozót, aki új embert visz a vasúthoz. Hasonlóképpen van számos szabad pozíció a BKV-nál és a Magyar Postánál is.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com