Sejtettük korábban is, hogy a magyar miniszterelnök-helyettes korrupt gazember

semjén zsolt

Sejtettük korábban is, de most már cáfolhatatlan tény, hogy a magyar miniszterelnök-helyettes korrupt gazember, aki mással fizetteti költséges külföldi vadászútjait, cserébe pedig az illetőt sok százmilliónyi közpénzhez juttatta. 

Tudjuk, mondani se érdemes, hogy másutt az ő pozíciójában ez azonnali lemondással jár, aztán ügyészi feljelentéssel, és nagy valószínűséggel börtönnel. 
Megint másutt, néhány demokratikus szinttel lejjebb, a lebukott politikus megpróbálná kimagyarázni a dolgot, aztán a közvélemény erejétől függően vagy sikerül neki, vagy nem. De a feljelentés ott se maradna el.
És van a harmadik szint, az, amiben mi élünk, ahol a miniszterelnök-helyettes úgy érezte, megengedheti magának ezt a választ a kirobbant botrányra: „Hogy kicsit borzoljam az ellenzéki média kedélyét, megpróbálom kitriblizni azt, hogy (a következő vadászútra) Bayer Zsolt barátom is eljöhessen velünk, bizonyára nagyszerű novellákat fog írni ezekről az utakról.”
Se lemondás, se magyarázkodás, se megbánás, se hivatalból ügyészi feljelentés, helyette a lebukott miniszter beleröhögött a képünkbe.
Ez itt már a dolgok végletesen elrohadt állapota. Az a fázis, amikor a hatalmon lévő sutba dobja az állampolgárokkal szembeni utolsó morzsányi kötelességét és tiszteletét is.
A Fidesz és a kormány emberei sokféle módon jelzik irántunk érzett megvetésüket: rendszeresen meglopnak minket, hazudnak nekünk, semmibe veszik az igényeinket. Semjén most egy lépéssel még tovább ment: kigúnyolt bennünket, minket is levadászandó állatnak nézett.
Ez pedig már afféle haláltánc, ha korlátoltságában ő nem is tud róla.

Bruck András


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com