Schwarzenegger olyat tett, hogy a világ politikusai elbújhatnak szégyenükben

Schwarzenegger

Az osztrák testépítőből lett hollywoodi színészből lett republikánus politikus Facebook-oldalán fejtette ki álláspontját az amerikai neonáci erőszakkal kapcsolatban. Nem is akárhogy.

A Lee tábornok szobra miatt tüntető jobboldaliak megmozdulása péntek éjjel fehér felsőbbrendűséget hirdető fáklyás menetbe torkollott, majd másnap egy szélsőséges jobboldali fiatalember ellentüntetők közé hajtott, ezzel egy fiatal jogvédő nő halálát okozva. Ez után olyan tömegjelenetekre került sor, hogy rendkívüli állapotot hirdettek a városban. írja a hvg.hu 

Amíg sok politikus gusztustalan centrális játékot játszik és nem meri nyíltan elítélni a neonácik tombolását addig Arnold Schwarzenegger nem maradt néma és egy nagyon kemény bejegyzést tett közzé:

“Elszörnyedtem a Charlottesville-ben masírozó názik és fehérfelsőbbrendűség-hívők láttán, és mélyen elszomorított, hogy

egy belföldi terrorista vette el egy ártatlan ember életét.

Heather Heyer, valamint Cullen hadnagy és Bates rendőr családja jár a fejemben, imádkozom értük. (Az utóbbi két férfi a virginiai rendőrség egyik helikopterének lezuhanásakor halt meg a hétvégén – a szerk.)

Miközben az úgynevezett ‘fehér nacionalisták’ szerencsésnek érezhetik magukat, amiért olyan országban élnek, ahol joguk van szörnyű, helytelen, gyűlölködő nézeteiket hangoztatni, nekünk, többieknek azért kell felemelni a hangunkat és mozgósítani erőforrásainkat, hogy elítéljük a gyűlöletet, és minden lehetőséget megragadjunk a tolerancia terjesztésére.

Üzenetem a számukra egyszerű:

nem fogtok győzni. A mi hangunk erősebb. Nincs fehér Amerika – csak Amerikai Egyesült Államok.

Ti sem gyűlölettel a fejetekben jöttetek világra – változhattok, növekedhettek, fejlődhettek, és ajánlom is, hogy kezdjétek el mielőbb.

Ma 100 ezer dollárt küldök egy olyan szervezetnek, amely a gyűlölködés ellen küzd, és amellyel évtizedeken át dolgoztam – ez a Simon Wiesenthal Központ. Ez a szervezet egy olyan csodálatos nácivadász után kapta a nevét, akit volt szerencsém a barátomnak tudni. Beszéltem az alapítóval, Marvin Hier rabbival, így tudom, hogy adományomat a tolerancia terjesztésére, a gyűlölködés megállítására használják majd Amerika-szerte az oktatásban, az utcákon és az interneten.

Az az álmom, hogy mindannyian csatlakoztok hozzám: kiválasztotok egy számotokra szimpatikus, gyűlölet ellen küzdő szervezetet, és így vagy úgy támogatjátok.

Együtt erősebbek vagyunk, mint a gyűlölet, amit a múlt hétvégén tapasztalhattunk” – zárta sorait a volt kaliforniai kormányzó.

Fotó: MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com