Schmidt Mária: „Az Európai Unióban addig kell maradnunk, amíg több az előny mint a hátrány

schmidt mária

„Az Európai Unióban addig kell maradnunk – és itt nemcsak Magyarországra gondolok hanem, az egész térségre, így Romániára is – amíg több az előny mint a hátrány. Le kell arról szokni, hogy szerelmi házasságot kötünk, lelkesedésből vagyunk együtt, tiszteljük őket, felnézünk rájuk – ez egy érdekviszony! Ameddig több az előnye, mint a hátránya, addig ott a helyünk, ha ez nem így van, lehet gondolkodni arról, hogy milyen más lehetőségek vannak” –  mondta Schmidt Mária Temesváron, a Bánsági Magyar Napok című rendezvénysorozat keretében. Az eseménytől a NyugatiJelen tudósított. 

Schmidt Mária kifejtette azt is, hogy szerinte a  migráció kérdése valójában eltakar egy sokkal fontosabb kérdést: ez a nemzeti szuverenitás kérdése. A kérdés valójában az, hogy az európai föderális birodalom irányába lép-e tovább az Unió vagy pedig megmarad a nemzetállamoknak a szövetsége. Ez két teljesen ellentétes koncepció és nem sok megegyezésre van lehetőség.

Amikor a migrációt próbálják a nyugati országok ráerőltetni azokra az országokra, amelyek ezt nem akarják, valójában a nemzeti szuverenitásukat akarják csorbítani és egy központi akaratot akarnak rájuk erőszakolni – mondta a Terror Háza főigazgatója.

(Az atv.hu nyomán)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com