Saját sleppjüket finanszírozzák a belvárosi fideszes képviselők

belvaros_onkormanyzat2

Az Együtt politikusa ezért szétosztja saját képviselői keretét az érdemi tevékenységet végző szervezetek között. Az V. kerületi önkormányzat egyebek mellett olyan „civil” szervezetet is támogat, amelynek célja a lakosság és a fideszes képviselők közötti kapcsolattartás elősegítése.

„Hihetetlen, ahogy szégyenérzet nélkül, az orrunk előtt finanszírozzák pártjaikat a belvárosi képviselők a civileknek szánt pénzekből.

Ahelyett, hogy valóban hasznos és mindenki számára fontos munkát végző pártoktól független civileket támogatnának, saját sleppjüknek játsszák ki a pénzeket” – írja Juhász Péter.

Az Együtt képviselője szerint az önkormányzat által kiosztható 45 millióból legalább 30-at olyan „civilek” kaptak, akik pártirodákba vannak bejelentve, önkormányzati képviselők az elnökeik, és pártokért dolgoznak.

Ezzel szemben az érdemi munkát, valós tevékenységet végző civil szervezetek filléreket kapnak. Juhász Péter szerette volna elérni, hogy az önkormányzati támogatások pályázataiból kizárják a pártokhoz köthető szervezeteket, ám leszavazták.

Juhász évi 300 ezer forintos szabadon felhasználható képviselői kerettel rendelkezik, és ezek után úgy döntött, kiosztja három, arra érdemes szervezet között. Az Együtt képviselője az Oltalom Karitatív Egyesületnek, az EB_OVO Közhasznú Egyesületnek és a
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak egyaránt 100 ezer forintot adott.

Juhász Péter egy listát is közzétett arról, hogy milyen pártokhoz kötődő szervezetek kaptak milliós támogatást a belvárosi keretből:

Élő Belváros Polgári Egyesület

Célja (idézet a bírósági bejegyzésből): A Belváros-Lipótvárosi Polgárok és a Fidesz Magyar Polgári Párt Belvárosi Lipótvárosi önkormányzati képviselőcsoportja közötti közvetlen kapcsolattartás elősegítése.

Elnyert támogatás: 4.100.000.-

Fiatalok az Összefogásért Egyesület

Képviselője: Mátyus Bálint, önkormányzati képviselő, (Fidesz KDNP)

Elnyert támogatás: 3.400.000.-

Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület

Képviselője: Orbánné Galambos Ildikó, az önkormányzat jegyzői titkárságának bizottsági ügyintézője

Elnyert támogatás: 3.900.000.-

Sikeres Belvárosért Egyesület

Képviselője: Bródy Gábor, MSZP-s képviselőjelölt volt, a helyi pártszervezet elnökségi tagja.

Elnyert támogatás: 2.300.000.-

Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület

Képviselője: Dr. Bartal Sándor, volt önkormányzati képviselő és tanácsnok, (Fidesz -KDNP)

Elnyert támogatás: 2.000.000.-

Belvárosi Arany-Kereszt Egyesület

Képviselője: Tesics Krisztina, aki az önkormányzat saját cégeinek, a Segítő Kezek az Aktív Évekért Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának, és a Váci utca Bevásárló utca Nonprofit Kft Felügyelő Bizottsági Fidesz-KDNP által delegált tagja volt.

Elnyert támogatás: 2.000.000.-

Amerikai Hírhatár

 

 

 

 

 

Forrás: 168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com