Saját otthonában verték át Donald Trumpot az oroszok

trump orosyokkal

„Ez a baj az oroszokkal: Hazudnak” – kommentálta egy fehér házi forrás azt, hogy az orosz diplomácia publikálta az orosz külügyminiszter és az orosz nagykövet elnöknél tett látogatásról készült fotót a Fehér Házban. 

Ezt:

Lavrov, Trump és Kislyak nagykövetFotó: HO/AFP

A szerdai látogatásról ugyanis a Fehér Ház szándékosan nem közölt fotót, azt nem is sajtónyilvánosnak szánta, az orosz hírügynökség, a TASSZ ugyanakkor közölt képet.

Az ilyen sajtómegjelenéseknek komoly diplomáciai jelentőségük van, a Fehér Ház nem véletlenül nem nyilvánosnak szánta a találkozót, hiszen az elnökkel egy alacsonyabb rangú orosz vezető találkozott.  

Az orosz-amerikai kapcsolatokra jellemző, hogy a Fehér Ház csak a külügyminiszteri találkozót, Rex Tillerson és Szergej Lavrov randiját tartotta publikálásra érdemesnek, azt nem amikor az elnök az orosz külügyminiszterrel egyeztet.

A találkozó idején rúgta ki a Trump-adminisztráció James Comey-t az FBI igazgatóját, aki az utóbbi hetekben látványosan felgyorsította a Trump-kampány orosz kapcsolatai utáni nyomozást, miután egyébként elévülhtetlennek tűnő érdemei vannak Trump megválasztásában.

444


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com